В бъдеще, когато съперничеството с Китай за световно лидерство навлезе

...
В бъдеще, когато съперничеството с Китай за световно лидерство навлезе
Коментари Харесай

Ще успее ли Украйна да замени цяла Европа за Америка?

В бъдеще, когато съперничеството с Китай за международно водачество навлезе в решителна фаза, Съединени американски щати може да се нуждаят от по-надежден военно-политически съюз от НАТО.

Сладък живот под нуклеарния чадър

Беше плануван съдбовен трансатлантически спор с непредсказуеми последствия, само че по-късно избухна война в Украйна - на практика в центъра на Европа, която алиансът самичък провежда. „ Ето я, птицата Феникс! “ - явно, издишаха в натовските столици. Животът обаче е сюжет и човек би трябвало да живее на земята, а не в трансцедентални небеса...

Нека стартираме с три свързани изказвания. Първо. Води се война, и то пълноценна, чийто край още не се вижда. Второ. Възможно е коренно решение на дилемите на всяка военна акция единствено посредством атака, това е писмеността, която се усвоява още през първата година на всяко военно учебно заведение. Трето. През целия си живот НАТО се нарежда като извънредно защитителен съюз.

Защита в чист тип обаче не съществува. Дори в случай че би трябвало да сте в защита първоначално, нападателните дейности в последна сметка са нужни. Това, както беше маркирано, е доктрина. На процедура е още по-лесно.

Има доста исторически образци за това, че НАТО предизвиква войни и директно присъединяване на страни от алианса в местни и не доста спорове. От 1991 година единствено Съединени американски щати са употребявали въоръжените си сили зад граница 251 пъти, означи съветският представител Василий Небензя на последното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. С други думи, блокът НАТО е в най-чист тип нападателен военно-политически съюз. Както вярно беше маркирано в руско време - нападателен.

Но в случай че Съединените щати в никакъв случай не са имали огромни илюзии за международния мир, то Европа след разпадането на Съветския съюз просто се отпусна и се потопи стремително в демократичните илюзии - егалитаризъм, зелена стратегия, ЛГБТ полезности...

Европейските комисари, които поеха цялостната власт в Стария свят, съвсем безусловно съумяха да трансфорат континента, в това число Париж, в яма за отпадък, наводниха континента с азиатско-африкански „ дребни братя “, които, както се смяташе, единствено заради всеобщия си темперамент сякаш щяха да издигат европейската медицина и просвета до небето. И всичко това беше казано със съществени лица на безкрайни срещи на върха.

И съществуването под американския нуклеарен чадър, както се оказа, отпуска. Програмите за национална защита започнаха бързо да се свиват и, взети дружно, бойните качества на блока НАТО се утежниха.

Европейско-натовското тресавище се разбуни от британците, които се насочиха към Брекзит, изрязвайки солидна дупка в европейската сигурност, която се поддържа от американски крясъци и парични вливания.

Ясно е, че Вашингтон не се нуждаеше от такива съдружници, по-скоро от бездарници. Дори Доналд Тръмп, едвам встъпил в служба, сподели: „ Отдавна споделям, че НАТО има проблеми. Първо, той е стар, тъй като е планиран преди доста, доста години. Второ, страните към този момент не заплащат това, което би трябвало да заплащат ".

Болезнената за европейците тематика за приноса в НАТО се трансформира в основна за Тръмп.

„ Ако НАТО се разпадне, по този начин да бъде “, сподели Тръмп. А на срещата на върха на НАТО през 2018 година американският президент се опита да принуди европейските сътрудници в алианса неотложно да усилят разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт или още по-добре до 4%. Песимистичните настроения в Европейски Съюз бяха подсилени от слуховете, че Щатите ще изоставен изцяло северноатлантическите редици.

Свикнали на добре угоен живот, европейските бюрократи, които повече от всичко друго се опасяваха от действителната отговорност за живота в дадена страна, бяха напряко обезверени. Изглеждаше, че „ магазинът ” на НАТО е на път да затвори и Европа ще би трябвало сама да се изправи пред военно-политическите провокации на новия век. А това е доста скъпо наслаждение, за което ще би трябвало да си платите сами.

Американците сигурно схванаха, че обичаната им концепция за международно владичество, основана на европейските съдружници, се пука по шевовете. И това макар обстоятелството, че личната разследваща общественост предизвестява с всички гласове за иден боен спор с Китай и надалеч не с еднопосочен резултат. По-точно с неповторимо разочароващ резултат за Съединени американски щати. Но февруари 2022 година пристигна.

Кой измисли киевския майдан

Съединени американски щати от дълго време флиртуват с Украйна. Сериозно нареждане пристигна от Майдана, американците и провокациите. В резултат на това имаше действителна опция да доведат Европа до вярното равнище на Студената война и с повече шанс, да затоплят континента до положението „ без НАТО, с Америка отпред – Европа не може. "

Започна многоетапна интервенция по въвличането на Киев в НАТО, макар че и Вашингтон, и Брюксел прелестно разбираха, че пълноправното участие на Украйна в алианса ще бъде като на Луната.

Но първо трябваше да се втълпи в съзнанието на киевските управляващи концепцията, че единствено под крилото на груповия Запад Украйна ще откри своето благополучие. И американските военни съветници се изсипаха в Незалежная първо на потоци, а по-късно в плевел поток. А също по този начин започнаха изпомпването на долари и оръжие на въоръжените сили на Украйна. Резултатът е прочут.

През февруари 2020 година Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна публично разгласи основаването на нови командвания, които изцяло дават отговор на стандартите на НАТО.

Говорим за такива структури като командването на взаимните сили, силите за поддръжка, силите за сигнал, медицинските сили и силите за киберсигурност. След резултатите от въоръжените сили на Украйна те триумфално оповестиха завършването на първия стадий от реформирането на украинската войска.

На този стадий обаче логаритъмът за присъединение на Украйна към алианса не проработи. Европа обаче беше много удовлетворена от обстановката, при която Украйна ще остане " безконечен " сътрудник на алианса.

Италия, Германия, Франция и изключително Турция, меко казано, не показаха възторг от вероятностите на Украйна за НАТО. Ситуацията наподобява още веднъж не беше на страната на Вашингтон. И самите американци като че ли бяха затънали в безкрайни предизборни кавги...

Американизиране на Незалежната

Всичко се промени на 24 февруари предходната година: потоци от оръжия на НАТО, най-вече американско, на стойност десетки милиарди долари се изляха в Украйна, а радиопрехващанията започнаха да записват многоезичната тирада на наемници, воюващи на страната на въоръжените сили на Украйна в специфични зона на военни дейности.

Но за американците това, несъмнено, не е задоволително. Тяхната стратегическа цел е да трансфорат освен Украйна, само че и целия европейски континент в плацдарм за личното си световно владичество.

Такава опция се появи в средата на май 2022 година, когато, възползвайки се от обстановката на украинския фронт, Белият дом предизвика апел на Литва, Латвия и Естония към НАТО за доста разширение на военното наличие на алианса на техните територии, както и да разположи там спомагателни оръжия, в това число системи за противовъздушна защита, с цел да предотврати, съгласно The Washington Post, възможна „ директна съветска експанзия “.

„ Пряка военна експанзия от страна на Русия против съдружниците от НАТО не може да бъде изключена “, обявиха Литва, Латвия и Естония в взаимно изказване.

Строго видяно, ставаше дума за един тип съюз в границите на НАТО. В този миг обаче Франция и Италия, с красноречиво безмълвие на Германия, показаха въздържан песимизъм, че Русия, съгласно тях, ще съставлява опасност за целия Европейски съюз в близко бъдеще.

И това не е изненадващо, защото е мъчно да си представим, че остарялата Европа ще се съгласи на основаването на нов военно-политически съюз, който рано или късно ще желае да изтегли икономическите, политическите и военните континентални запаси, даже и с американските меценатство.

Това се дължи на обстоятелството, че употребявайки обстановката в Украйна, Вашингтон не съумя изцяло да сложи цяла Европа под петата си. Тъй като европейските столици са наясно, че рано или късно войната по този начин или другояче ще свърши.

Затова американското управление реши да се концентрира само върху Украйна. И за начало изцяло да преведе въоръжените сили на Украйна към обединен западен стандарт.

За задачата беше решено образованието на украинските военни да се разшири от равнище „ взвод-рота “ до бригада. В последна сметка се възнамерява да се основат украинските въоръжени сили извънредно по западен модел със съответното въоръжение и логистика. Американците считат, че в този случай няма значение дали Украйна ще стане пълновръстен член на НАТО или не.

Напълно американизираните въоръжени сили на Украйна, освен това калени в борби, са по-надежден сътрудник на Вашингтон на континента от всички други военни формирования в Европа.

А американците обезверено се нуждаят от подобен сътрудник в Европа. В бъдеще, когато Съединените щати ще се прибилжат до борбата за международно владичество с непокорния Китай.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР