В БАБХ предстоят сериозни структурни и организационни промени, а освобождаването

...
В БАБХ предстоят сериозни структурни и организационни промени, а освобождаването
Коментари Харесай

Министър Танева: В БАБХ предстоят сериозни промени

В БАБХ предстоят съществени структурни и организационни промени, а освобождението на досегашният й ръководител Дамян Илиев е началото на тези промени. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Лясковец.
„ Това е началото на промени, които предстоят в Българската организация за сигурност на храните - като конструкция, като отговорности, като права, отговорности, а и всичко, което ще бъде регламентирано с нормативна уредба като ветеринарно-медицинска активност, опазване на здравето на животните и храните. Д-р Дамян Илиев като специалист, повярвайте ми, е един от хората, които имат въздействие в България и света! “, сподели Танева. Според нея мярката, която касае финансирането на къщи за посетители, не е с толкоз нарушавания.
„ Предвид тематиката на деня, която беше, че това е тотално провалена мярка, да - оказа се, че тя е с най-вече нарушавания, само че те не са тотално или доста повече в сравнение с има регистрирани нарушавания в други страни!, сподели Танева и добави, че за идващия програмен интервал 2021- 2027 към момента не е ясно дали тази мярка ще е включена в селската стратегия.
„ Да, ние предадохме всичко на прокуратурата, по мой спомен това са 15 или 17 бенефициенти, на които след нашите инспекции следва дотацията им да стане на 100 % изискуема ", съобщи Танева. Тя добави, че през идващия програмен интервал 2021–2027 бюджетът на програмата ще бъде понижен с 15%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР