В автомобилния свят все повече се налага модата производителите да

...
В автомобилния свят все повече се налага модата производителите да
Коментари Харесай

Защо са ни автосалоните след като има конкурси по елегантност?

В автомобилния свят от ден на ден се постанова модата производителите да излагат последните си новости не на наподобява подминалите пика на славата си интернационалните автосалони, а по време на тъй наречените „ състезания за грациозност “ като тези във Вила д,Есте, Монтерей или Пебъл биич...

Pebble Beach Concours дава опция на производителите на коли, от екзотични марки до колоси на всеобщия пазар, да покажат своите концепции и скъпи труднодостъпни артикули. Уикендът на Pebble Beach, да вземем за пример се завърна с цялостна мощ тази година. Автомобилните производители демонстрират голям брой нови продуктови промени измежду тревните площи и бреговете на полуостров Монтерей. И крадат светлината на прожекторите на автосалоните тази година най-много с показаните нови електрически транспортни средства.

Събитието, обичайно известно с представянето на спортни коли с невероятни по брой конски сили и по принци рядка екзотика, тази година разкрива EV версии на транспортни средства, които могат да се показват на спиращи дъха равнища по характерности и евентуално ще костват майка си и татко си.

За $2 милиона Bentley евентуално ще има единствено няколко купувача. Bentley споделя, че всяко изцяло персонализирано гранд купе Batur ще бъде задвижвано от ръчно съединен, 6,0-литров с двойно турбо W-12 мотор, 730 к.с. Купето има настроено за висока скорост въздушно окачване с ръководство на четирите колела и векторизиране на въртящия миг.

Според изпълнителният шеф на DeLorean Motor Йоост де Вриисказва, че неговата компания има за цел да създава „ серийно “ новото си електрическото транспортно средство DeLorean Alpha5 и търси място за това в Северна Америка, като се надява компанията да достави първите коли на клиентите до края на 2023 година

Kia EV6 GT може да се похвали с мощ от 576 к.с. Колата беше показана от Kia America, ще предложи спиращите дъха 576 к.с. като модел от 2023 година

Acura разкри идея за първото си електрическо транспортно средство, което ще бъде основано посредством партньорство сред Honda Motor Co. и General Motors, и сподели, че индустриалният модел ще носи името на известен, само че спрян от произвеждане автомобил — ZDX.

Моделът за 2023-а на Lamborghini Urus - Performante прибавя мощ и понижава тежестта си. И елементарният Lamborghini Urus впечатлява, само че италианската марка суперавтомобили е избрала да вдигне нещата на ново равнище с Urus Performante, с по-високата продуктивност, по-ниско стоене на пътя, понижено тегло, повече експедитивност и мощ.

Концепцията Lincoln Model L100, пък предопределена да въодушеви бъдещи артикули на първокласната марка на Ford. Става дума за самостоятелно ръководен
седан, който е по-дълъг от дългия Navigator L и се зарежда от твърда батерия.

Навлизане в ценова територия на Rolls-Royce – това се пробва да направи Range Rover с модела SV Carmel Edition за $345 000 — почти $75 000 повече от всеки Range Rover от 2023 година с всички варианти. За съпоставяне - кросовърът Rolls-Royce Cullinan от 2022 година има начална цена от 348 000 $.

McLaren Solus GT е някъде сред фантазията и действителността, само че това не пречи плануванаъа за произвеждане серия от 25 автомобила да е авансово продадена и доставките стартират идната година. McLaren не разкрива цена, само че тя се прави оценка на 3 до 4 милиона $. Едноместният Solus GT вдъхва живот на футуристична идея на McLaren, показана във видеоиграта Gran Turismo Sport.

Lucid Air Sapphire седан с 1200 к.с. потегля от $249 000. Представената машина на Monterey Car Week има интензивно окачване, въглеродно-керамични спирачки и ще се бори за купата на най-бързия седан в света с Tesla Model S Plaid. И двете декларират класиката от нула до 96 км/ч за по-малко от две секунди.

Polestar 6 се обрисува като противник с цена от $200 000 на Porsche 911. Polestar допуска че серийният вид на концепцията О2 ще е идващият й емблематичен автомобил, който желае да влезе в продажба през 2026 година Роудстърът Polestar 6 с 872 к.с. ще бъде най-мощният и безценен модел на автомобилния производител и на цена в диапазона от $200 000.

Прераждане на класическия Aston? Концепцията DBR22 на Aston Martin има за цел да припомня за Aston Martin DBR1 и DB3S, спортна кола с алуминиева каросерия от 1950 година, взела участие в Льо Ман.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР