В Австрия вече се подготвя организацията за поставяне на трета

...
В Австрия вече се подготвя организацията за поставяне на трета
Коментари Харесай

Австрия се подготвя за третата игла на ваксината срещу COVID-19

В Австрия към този момент се приготвя организацията за слагане на трета игла на имунизацията против COVID-19, както удостовери пред публичната телевизия представител на Министерството на здравеопазването. Разпределението на отговорностите остава както до момента - за имунизациите дават отговор обособените австрийски провинции, разпределението на имунизациите е централно. Наесен всеки ще получи документално известие за третата доза, която ще получи.

Все още не е ясно дали всички имунизирани имат потребност от трета игла, декларират от Министерството на здравеопазването, настоящите проучвания не потвърждават нуждата еднопосочно, националната Служба за имунизациите следи развиването на обстановката.

За хората, които са преболедували COVID-19 и имат сложена една доза, са годни същите правила както за двукратно имунизираните лица. Високорисковите пациенти ще бъдат имунизирани още през идните месеци, ако не имат задоволително висок имунитет.

Въпреки че Австрия разполага с задоволително дози ваксина, стартът за третата игла ще бъде избран, откакто съществуват задоволително научни учредения и Европейската организация по медикаментите (ЕМА) изкаже съответната рекомендация.
Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн заяви, че в новата акция ще бъдат включени огромен брой персонални лекари, което да окаже въздействие върху колебаещите се да се имунизират, защото това са техните доверени лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР