В Австрия е задържан един от издирваните по разследването за

...
В Австрия е задържан един от издирваните по разследването за
Коментари Харесай

Задържаха в Австрия човек на Васил Божков /снимка/

В Австрия е арестуван един от търсените по следствието за хазарта. На летището във Виена е задържан Борис Бекяров, за който има европейска заповед за арест.
В момента Бекяров се намира в отделение на австрийската полиция. Очаква се българските управляващи да създадат нужното той да бъде върнат в страната ни, оповестява БНР.
Междувременно пред проверяващите цялостни показания е дал и ръководителят на комисията по
хазарта Александър Георгиев. Той е направил цялостни признания за незаконната скица, по която лотарийните игри на предприемача са заплащали по-ниски от законноопределените такси.
Припомняме, че осем души бяха арестувани преди няколко дни в комисията, измежду тях и ръководителят им.
Малко по-късно от прокуратурата оповестиха, че е Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на някогашния ръководител на Държавната комисия по
хазарта. Очаква се насрочване на делото.
Припомняме, че българската прокуратура чака през днешния ден публично удостоверение за задържането на търсения предприемач Васил Божков на територията на Обединени арабски емирства (ОАЕ).
Новината за задържането на напусналия рамките на страната предприемач разгласи на конференция в петък вечер основният прокурор Иван Гешев.
Той категорично посочи, че информацията не е доказана, само че формалните документи за ареста се чакат през днешния ден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР