В Австралия бяха направени сериозни стъпки за окончателното одобрение на

...
В Австралия бяха направени сериозни стъпки за окончателното одобрение на
Коментари Харесай

Австралия все по-близо до разрешаването на гей браковете и евтаназията


В Австралия бяха направени съществени стъпки за окончателното утвърждение на евтаназията на локално равнище и на гей браковете на национално.

Горната камара на Народното събрание на австралийския щат Виктория утвърди законопроекта за узаконяване на доброволната евтаназия на хора. При избрани условия те могат да получат здравна помощ за непринудено овакантяване на живота от хора, страдащи от нелечими болести и изпитващи непоносими премеждия.

Законопроектът ще бъде изпратенна генерал-губернатора, с цел да получи единодушие от кралицата на Англия, само че тази процедура е официална.

Законопроектът мина през долната камара още в края на октомври, а предходната седмица го поддържа и горната, съобщи БГНЕС.
Очаква се новият закон да влезе в действие през юни 2019 година и по този метод Виктория ще стане първият австралийски щат, в който се легализира евтаназията. Според законопроекта медиците може да оказват помощ на безнадеждно заболели по-възрастни от 18 години, на които им остава по-малко от година. за последните две десетилетия законодателните събрания на разнообразни австралийски щати разглеждаха сходни законопроекти над 50 пъти, само че всички бяха отхвърлени. При това три четвърти от участниците в разнообразни допитвания непроменяемо се изказваха в поддръжка на здравната евтаназия.

В същото време австралийският сенат одобри закон за одобрение на хомосексуалните бракове. Това е основен стадий към легализацията им макар митингите на консерваторите, съобщи Агенция Франс Прес.

Законопроектът би трябвало да мине без компликации през Долната камара на Народното събрание до няколко седмици. Мнозинството от депутатите се оябвиха за подготвени „ да спазят волята на австралийците” след допитване по тематиката.
Резултатът от консултативния референдум преди две седмици бе 62% позитивно отнасящи се към брака.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР