В Асеновград се провежда Национална кръгла маса за намиране на

...
В Асеновград се провежда Национална кръгла маса за намиране на
Коментари Харесай

Кръгла маса за проблемите с етническата интеграция се провежда в Асеновград

В Асеновград се организира Национална кръгла маса за намиране на ефикасни решения на проблемите, свързани с етническата интеграция в страната.

Във форума вземат участие вицепремиера Валери Симеонов, зам.-министърът на образованието Деница Сачева, зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова и омбудсманът Мая Манолова, заяви БНР.

 Възобновяват митингите в Асеновград
Възобновяват митингите в Асеновград

Ще завършат на площада пред постройката на общината

Провеждането на Националната кръгла маса беше оповестено преди към месец от кмета на Асеновград Емил Караиванов в хода на една от срещите с протестиращите поданици във връзка нападението над деца от група роми в града.

Още тогава стана ясно, че общината подхваща съществени ограничения по унищожаване на противозаконните постройки в ромската махала в Асеновград, както и създаване на приемна на полицията в квартал " Лозница ". Предвидено беше и в ромксата махала да бъдат ситуирани 5 нови зони за видеонаблюдение.

 Събориха 16 противозаконни постройки в ромския квартал в Асеновград
Събориха 16 противозаконни постройки в ромския квартал в Асеновград

Със засилено полицейско наличие

Във форума вземат участие също представители на Националното съдружие на общините в България, както и специалисти от разнообразни институции.

Предвидено е и през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов, вътрешният министър Валентин Радев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов да открият новата приемна на Районното полицейско ръководство в ромския квартал " Лозница ".

 Симеонов желае полицейско ръководство във всяка циганска махала
Симеонов желае полицейско ръководство във всяка циганска махала

Трябвало да се ревизира и публичната поръчка за ремонта на Народното събрание

Въпреки ограниченията на ръководещите обаче напрежението в Асеновград на стихва, заяви Нова телевизия. Гражданите са оповестили, че в неделя, 27 август, в града ще се организира нов митинг. Причината за недоволството е неналичието на връзка сред институциите и жителите на града.

Според локалните отварянето на приемна на полицията в ромския квартал няма да реши проблемите им.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР