Представянето на GPT-4o ни остави приятно шокирани от възможностите, които

...
Представянето на GPT-4o ни остави приятно шокирани от възможностите, които
Коментари Харесай

Този AI модел вече надмина GPT-4o в повечето параметри

Представянето на GPT-4o ни остави прелестно шокирани от опциите, които OpenAI показва с най-новия си езиков модел. Но технологията не стои неподвижна, тъй че беше единствено въпрос на време съперниците да измислят нещо по-добро. Този път на напред във времето излиза Claude от Anthropic.

Актуализираният чатбот Claude 3.5 Sonnet освен превъзхожда своя предходник в лицето на Claude 3 Sonnet, само че и най-мощната версия на модела Anthropic Claude 3 Opus, работеща два пъти по-бързо от него. Потребителите на Claude (включително и тези с безплатните акаунти) могат да тестват новата функционалност през днешния ден.

Sonnet се споделя най-балансираният модел на Anthropic, само че е единствено една от трите версии в фамилията. Заедно с него се чакат Claude 3.5 Haiku (най-бързата версия, само че не толкоз мощна) и Claude 3.5 Opus (най-мощната, само че малко по-бавна). И двете ще се появят по-късно тази година.

Актуализацията на Sonnet идва единствено няколко месеца след представянето на семейството Claude 3, показвайки какъв брой бързо работят AI фирмите, с цел да основат своите най-нови и най-мощни разработки. Anthropic твърди, че Claude 3.5 Sonnet е стъпка напред в разбирането на нюанси, комизъм и комплицирани знаци и може да написа с по-естествен звук.

Бенчмаркове (тестове, които правят оценка съответна стратегия или устройство) демонстрират, че новият модел чупи върховете в промишлеността за разсъждения на висше равнище, познания на бакалавърско равнище и умения за шифроване. Той превъзхожда GPT-4o на OpenAI в доста проби, оповестени от Anthropic. Въпреки това, най-новите модели Claude, ChatGPT, Gemini и Llama са склонни да показват единствено няколко процентни точки зад всеки в множеството проби, което акцентира мощната конкуренция.

Резултати от тестванията на Claude, ChatGPT, Gemini и Llama / Снимката е от Anthropic

Компанията твърди, че Claude 3.5 Sonnet също интерпретира образните данни по-добре от Claude 3.0 Opus. Новият модел може „ тъкмо да схваща текст от несъвършени изображения„, което разработчиците се надяват да се хареса на клиентите в търговията, логистичните и финансовите услуги, които се нуждаят от данни от диаграми, графики и други образни знаци. Актуализацията е внесла и ново работно пространство, което компанията назовава Artifacts. Когато поискате от чатбота да генерира наличие, като код, текстови документи или уеб дизайн, вдясно от чата се появява специфичен прозорец. Можете да поискате да извършите промени в това, което към този момент виждате, и AI ще актуализира прозореца от знаци с най-новите резултати от своята работа.

Компанията вижда Artifacts като първа стъпка към превръщането на Claude в пространство за по-широко екипно съдействие.

В близко бъдеще екипи и в последна сметка цели организации ще могат несъмнено да централизират своите познания, документи и настояща работа в едно споделено пространство, d Claude ще служи като съотборник при поискванеq се споделя в прессъобщение на компанията.

Claude 3.5 Sonnet към този момент е наличен за всеки с акаунт в уеб страницата на компанията, както и приложението Claude за iOS.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР