В арменската столица Ереван протестиращи нахлуха в правителствена сграда, настоявайки

...
В арменската столица Ереван протестиращи нахлуха в правителствена сграда, настоявайки
Коментари Харесай

Противници на Пшинян нахлуха в сградата на правителството

В арменската столица Ереван протестиращи нахлуха в държавна постройка, настоявайки за оставката на премиера Никол Пашинян, заяви.

В постройката, в която нахлуха антиправителствените стачкуващи, се намират офисите на няколко министерства. Протестиращите се настаниха във фоайето на първия етаж, скандираха лозунги, призоваваха чиновниците да не вземат участие в планувания за през днешния ден протест на последователите на Пашинян и след няколко минути напуснаха постройката.

Миналата седмица арменската войска прикани Пашинян да се отдръпна. Премиерът разгласи дейностите им за опит за боен прелом и се опита да уволни шефа на Генералния щаб Оник Гаспарян, само че президентът Армен Саркисян отхвърли да подпише подобен декрет.

В Ереван през днешния ден предстоят три прояви по разнообразни мотиви.

Партията на първия президент Левон Тер-Петросян активизира последователите си да почетат паметта на починалите на 1 март 2008 година Десет души изгубиха тогава живота си в безредици след проваляне на Тер-Петросян в президентските избори.

Шествие с искане за оставка на премиера Пашинян провеждат 17 опозиционни партии, обединени в " Движение за избавяне на Родината ". Опозиционните манифестации пък към този момент са малобройни и не съставляват опасност за властта, твърди " Комерсант ", представен от Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят пък прикани хората да излязат на площад " Република " за " сериозен диалог " във връзка обстановката в страната.

Според " Комерсант ", Пашинян ще опише на площада за какво е " голословно " и нелегално решението на президента Армен Саркисян, отказал в събота да подпише заповедта на премиера за уволнение на началника на Генщаба.

По думите на депутата Ваагн Овакимян от пропремиерския блок " Моя стъпка " има очевидни учредения за импийчмънт на президента.

Според " Комерсант " Пашинян ще опише на площада за какво е " голословно " и нелегално решението на президента Армен Саркисян, отказал в събота да подпише заповедта на премиера за уволнение на началника на Генщаба. По думите на депутата Ваагн Овакимян от пропремиерския блок " Моя стъпка " има очевидни учредения за импийчмънт на президента.

Блокът обаче няма задоволително гласове, с цел да уволни президента, прецизира всекидневникът. Цитирани в публикацията опозиционни депутати предсказват парламентарно " следствие на събитията, довели до позорната капитулация " на Армения в последната карабахска война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР