В ареста в Асеновград ми подхвърлиха хапче, а това може

...
В ареста в Асеновград ми подхвърлиха хапче, а това може
Коментари Харесай

Опитали да отровят шефа на КАТ в София

" В ареста в Асеновград ми подметнаха хапче, а това може и да беше опит да ме унищожават. Отчупвайки закуската, от нея падна хапче. Може да беше дрога или отрова. Веднага започнах да тракам и да крещя надзирателя. Дойде и лекарят. После описах всичко ". Това разгласи пред Нова ТВ шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

В качеството му на шеф на " Охранителна полиция " в Асеновград Тенев беше арестуван през 2021-а и му беше повдигнато обвиняване за закононарушение по работа и нелегално държане на муниции.

След това беше освободен против парична гаранция от 10 000 лева Прокуратурата не изиска той да бъде отхвърлен от служба и по тази причина нямаше спънка да бъде назначен за началник на столичния КАТ.

Според него хапчето е имало една от двете цели - или да бъде токсичен, или става въпрос за дрога, с цел да бъде опетнен. Тенев съобщи, че преди 15 дни на вратата му е било открито устройство, само че не пожела да каже какво.

" Какво е хапчето не мога да кажа, тъй като прокуратурата проверява. Но задачата бе или да бъда премахнат, или да се каже, че Тенчо Тенев е наркоман ", изясни шефът на столичния КАТ.

Тенев разяснява и разрушената скица в Групово дело " Национална полиция " в София, където е центърът за обработка на фотосите от камерите на КАТ.

Там са изтрити нарушавания за над половин милион лв. единствено през последната година. " 20 от 60-те чиновници, обработващи нарушаванията по пътищата, взели участие в противозаконната скица. Предполага се, че множеството не са взели участие, а просто получавали разпореждане от шефа да реалокират файлове в кошчето. Някои от тях са подготвени да приказват пред боязън от уволняване ", добави Тенев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР