В арена на единствената по рода си екстремна надпревара Red

...
В арена на единствената по рода си екстремна надпревара Red
Коментари Харесай

Първата надпревара на Red Bull на Морените посрещна близо 100 ентусиасти

В сцена на единствената по рода си рискова конкуренция Red Bull Moreni Challenge се трансформира естественият скален феномен Морените в местността Златните мостове на Витоша, разчупвайки всички показа за планинско съревнование.
По концепция на българския състезателен ориентировач, бегач и рекордьор Кирил Николов-Дизела, 93-ма мераклии се в съревнование нагоре по формиранaта преди към 5 млн. години каменна река с дължина на трасето от 700 м.
За първи път в България и света едни до други бягаха спортисти, ориентировачи, катерачи, борци, паркурци, фри-рънъри и запалянковци с афинитет към невероятните надпревари. Между тях имаше както опитни спортисти, по този начин и хора с най-различна подготовка и възраст сред 18 и 48 години, за които персоналното предизвикателство бе по-важно от постигането на положително време.

„ Не пристигам да печеля, а да надмина себе си. За мен бе фантазия да вземам участие в подобен тип съревнование. Бягам по естествени пътеки, и тук желая да тествам какво съм постигнала “, показа Габриела Георгиева, една от участничките.
Изключително сериозен за превъзмогване, теренът сложи на тестване състезателите, които с изключение на отлична техника, сръчност и експедитивност, трябваше да показват и забележителна централизация и воля, с цел да дойдат безпроблемно на финала за най-кратко време, преценявайки точната линия и подобаващите камъни.
От общо 93-ма участници 84 бяха мъже и 9 дами, като мъжете стартираха в три квалификационни серии. Победител в първата конкуренция Red Bull Moreni Challenge с време 6:02 мин стана Иван Сираков, един от най-хубавите родни ориентировачи и непосредствен другар и „ сътрудник “ на Дизела, който показа, че минава трасето за първи път и точно ориентирането доста му е помогнало за триумфа. При дамите с най-хубаво време 9:08 първа се класира Десислава Христова, също със сериозен дълготраен опит в ориентирането и планинското тичане. Пълното класиране може да се види ТУК!

За сигурността на състезателите по време на беговата конкуренция следяха медици и екип на „ Спасителна работа “ с началник Красимир Стоянов, които бяха нащрек от самото начало, подготвени да се отзоват при проблем. За благополучие нямаше случай на нито един случай, което е доказателство, че участниците деликатно са решили всеки един сектор от рисковото трасе.
Всичко бе на страната на уредници, участници и фенове – времето се оказа ужасно, спортният дух - на високо равнище. Доброто въодушевление поддържаха спортисти FreeRun Bulgaria, които направиха две супер атрактивни демонстрации, а за музикалната програмата се погрижи празненство джипа АЛЕКО. Наградите на спечелилите бяха връчени от самия подстрекател на Red Bull Moreni Challenge – Кирил Николов-Дизела.
Всички присъстващи споделиха, че към този момент чакат с неспокойствие идващото издание на невижданата конкуренция през 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР