В английското курортно градче Карбис бей започна тридневната среща на

...
В английското курортно градче Карбис бей започна тридневната среща на
Коментари Харесай

Пандемията беше на фокус в първата работна сесия на Г-7

В британското курортно градче Карбис бей стартира тридневната среща на 7-те най-развити индустриални страни в света. Това е първата среща на водачите им от две години насам. На първата работна сесия беше разисквано бъдещето след пандемията от ковид.

В диалозите вземат участие водачите на Съединените щати, Япония, Англия, Германия, Франция, Италия и Канада. На форума са поканени ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и водачите на Австралия, Република Корея и Южноафриканската република. COVID-19, климатичните промени, връзките с Русия и Китай са измежду тематиките на срещата.

Разглежданите въпроси за бъдещето след пандемията откриха отражение в лозунга на английското председателство на срещата - " Да построяваме още веднъж, само че по-добре ".

Очаква се Голямата седморка да даде 1 милиард дози ваксини на по-бедните страни с вяра да се постави завършек на пандемията през 2022 година.

" Друг въпрос явно ще бъде по какъв начин да рестартираме международната стопанска система и аз несъмнено съм щастлива, че американският президент е тук.Да можеш да се срещнеш с Джо Байдън е значимо, тъй като той се придържа към уговорката за мултилатерализъм, нещо което ни липсваше в предходните години ", сподели немският канцлер Ангела Меркел.

Тази вечер английската кралица Елизабет Втора даде банкет за водачите в ботаническа градина в графство Корнуол.

Освен това гостите ще се насладят на уменията на двама от най-хубавите локални началник готвачи. В менюто на вечерята след приема довечера са включени овкусен пъпеш, чорба гаспачо, калкан с картофи и паста от див чесън, билки от корнуолски градини, торта с ягоди.

Близо 12000 служители на реда наблюдават за реда и сигурността на форума. Не липсват и протестни акции с карикатури на водачите на най-богатите страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР