В Англия имаше по-лошо управление на епидемията от България -

...
В Англия имаше по-лошо управление на епидемията от България -
Коментари Харесай

Математик: Заразените с COVID-19 у нас са тройно повече от официалното

В Англия имаше по-лошо ръководство на епидемията от България - оставиха учебните заведения до последно отворени. Това съобщи пред Нова телевизия математикът Лъчезар Томов.

Видяхме по какъв начин се празнуваше по Коледа със инфектираната певица Глория - какви правила ще се съблюдават в заведенията, в случай че отворят, попита специалистът.

Репродуктивното число е доста ниско - 0.7, само че действително не знаем по какъв начин се движи то, тъй като децата не се тестват. За този вирус се знае, че визира децата по-ефективно от възрастните. Ако се тестват деца, то репродуктивното число ще скочи над 1, разкри Томов.

Няма да стигнем до 70% имунизирани у нас, само че в случай че имаме доставки, може да се употребяват всички дози до лятото. Затова обаче би трябвало масирана акция за имунизация, с цел да видят хората, че няма заплаха от имунизацията. Нека да се приказва и с хора, оживели от вируса, само че нетрудоспособни, тъй като имат затруднения и кардиологични проблеми, съобщи той.

"Ако имаме имунизацията на АстраЗенека, то до края на лятото ще може да имунизираме 2 млн. българи ", сподели Лъчезар Томов.

Активните случаи са 29 000 публично, умножете го по 3-4 - т.е има 70-80 хиляди преносители на вируса, заяви математикът.

"Видяхте, че можем да направляваме ограниченията - новият вариант е по-заразен, само че не доста по-заразен - всичко зависи от обществото ", приключи Лъчезар Томов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР