В АМТИИ приключи 11-то издание на международната научно-практическа конференция Управленски

...
В АМТИИ приключи 11-то издание на международната научно-практическа конференция Управленски
Коментари Харесай

Научна конференция събра в АМТИИ САЩ, Русия и Китай

В АМТИИ завърши 11-то издание на интернационалната научно-практическа конференция „ Управленски и маркетингови проблеми в изкуството “ – единственият висок теоретичен конгрес за артмениджмънт и връзки в изкуството  на Балканите. В двудневната стратегия участваха учени от Съединени американски щати, Китай, Франция, Русия и Казахстан, както и представители на ПУ „ Паисий Хилендарски “, Нов български университет, УниБИТ, ИУ-Варна, УХТ и НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “. Доклади бяха показани от шефове на български трагични театри, експерти по авторско право, представители на креативен сдружения и общински структури.

Събитието бе намерено в петък, 17 ноември, от ректора на АМТИИ проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак, която дефинира форума като най-значима за района среща на мениджъри, пиари и маркетингови експерти в областта на изкуството.

Първият пленарен отчет бе поверен на създателя на магистратурите „ Артмениджмънт “ и „ PR на арторганизации “ в АМТИИ доцент доктор Живка Бушева. Тя подчертава върху огромната роля на специалностите за развиването на мениджърската и информационна подготвеност на ръководителите на българските арторганизации в последните 20 години – интервал, за който в Академията са приключили повече от 275 магистри по артмениджмънт и 60 пиари в изкуството.

Представените научни отчети третираха проблеми на рецензията на художествените обстоятелства, въпроси на продуцентството, организацията на маркетинга и PR-дейността в трагичните и куклени театри, предприемачеството в университетите по изкуства, спецификите в работата с медиите, самоменажирането и мн. други Модератори на шестте научни панела бяха проф. доктор Емилия Константинова, проф. доктор Любомир Караджов и доцент доктор Весела Казашка.

Конференция „ Управленски и маркетингови проблеми в изкуството “ е теоретичен план на АМТИИ и се провежда от преподавателите от катедра „ Теория на изкуствата “, оценена от МОН за поредна година като най-хубава в България. Приключилото през днешния ден събитие е с поддръжката на Фонда за научни проучвания към Министерството на образованието и науката.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР