В актуализацията на бюджета да бъде заложен един милиард лева

...
В актуализацията на бюджета да бъде заложен един милиард лева
Коментари Харесай

Синдикатите искат още 1 млрд. лв. за заплати, плашат с протести в различни сектори

В актуализацията на бюджета да бъде заложен един милиард лв. в допълнение за нарастване на заплатите, в противоположен случай след днешния едночасов митинг в Здравната каса ще има поредност от митинги и в други браншове. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров. Искането на синдиката е възнагражденията в бюджетната сфера да бъдат нараснали с най-малко 15 %, а за организациите, работещи на терен - с 20 на 100:

" Напрежението, което зрее в доста браншове, на които заплаща държавното управление заплати, в действителност ни кара да заявим ясно, че без значение по какъв начин се споделя министър председателят, дали е в постоянно държавно управление, на малцинство, програмно или каквото и да е било, в действителност ние тази година сме решени и ще получим нарастване на заплатите на работещите в бюджетно финансираните действия най-малко с 15 до 20 % и ще получим нарастване на минималната работна заплата най-малко на 760 лв. ", уточни Пламен Димитров, представен от.

От КНСБ упорстват за спомагателни 140 милиона лв. за растеж на заплатите в междинното обучение, 40 милиона - за висшето, 400 милиона за държавното ръководство, 250 милиона за опазването на здравето и 103 милиона за превоза.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР