В агитка не се предприемат силови действия. Това обясни военният

...
В агитка не се предприемат силови действия. Това обясни военният
Коментари Харесай

И Каракачанов иска твърдост срещу агитките

В агитка не се подхващат силови дейности. Това изясни военният министър Красимир Каракачанов след съвещанието на Министерски съвет по тематиката за абсурда след мача с Англия.

Полицията си е свършила работата, без да употребява мощ и това е похвално, по мнението му. Каракачанов акцентира, че част от агитките се занимават с разнообразни действия като разпространяване на дрога и образуване на митинги и контрапротести.

Затова и съгласно него би трябвало по-твърдо да се работи по отношение на агитките. Законът не би трябвало да се разделя на честен и аморален и футболното безчинство не би трябвало да се толерира.

Според Каракачанов президентът Румен Радев с коментара си: " Какъвто футболът, такова и ръководството ", още веднъж се заяжда с кабинета. Вицепремиерът пита дали футболът е бил по-добър по времето на Орешарски и Станишев.

Самият Каракачанов призна, че от 10 години не върви на футбол, тъй като нямало подобен. Именно това озлобявало агитките. Какво да виждам тимове, които нямат хъс да се борят, неудовлетворен е военният министър. Държавата би трябвало да се намеси с финансиране в детския спорт, по думите му.

Припомняме, спортните пристрастености се бяха разгорели още преди мача България-Англия.

Двама британци бяха взели участие в разнообразни сбивания нощта преди срещата. Трети бе открит в несъответстващо положение, само че откакто е закаран в " Пирогов " бе показал експанзия към лекарите. На път към районното англичанинът е умрял.

Часове преди срещата английски почитатели бяха обръщали маси и чупили чаши в заведения в центъра на София. Имаше 10 задържани - български и непознати почитатели на тимовете.

Първата оценка на Министерство на вътрешните работи бе, че мачът е минал умерено.

След това в британските медии излезе информацията за расистките апели от фенове на стадиона.

Сутринта министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на ръководителя на БФС Борислав Михайлов.

Първоначално Михайлов отхвърли да подаде оставка.

След това Михайлов се отдръпна от поста.

Малко по-късно стана ясно, че ГДБОП и Спецпрокуратурата влязоха в офиси на БФС в Бояна.

По-късно английският дипломат в София Ема Хопкинс бе поканена в постройката на Министерство на външните работи. Тя оцени високо толерантността на българския народ и сподели, че ще съобщи на Лондон извинението за държанието на група от феновете на стадион " Васил Левски ".

Междувременно английският състезателен министър Найджъл Адамс предложи английският футбол първо да напише личното си домашно " преди да стартира да проповядва " за расизъм. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР