В афганистанската столица избухна експлозив в близост до сградата на

...
В афганистанската столица избухна експлозив в близост до сградата на
Коментари Харесай

Взрив пред руското посолство в Кабул уби най-малко 15 души

В афганистанската столица избухна експлозив наоколо до постройката на съветското посолство. Това заяви организация Aamaj News, базирайки се на свои източници. Според арабския ефирен канал " Ал Арабия " нападател самоубиец е направил гърмежа пред посолството. Атентаторът се е доближил до портите на посолството в афганистанската столица, само че е бил убит от талибанска защита. Въпреки това са били детонирани експлозиви. Загинали са сред 15 и 20 индивида. Взривът е избухнал пред посолството, когато съветски посланик е излязъл,за да заяви имената на претендентите за визи.

Русия е една от дребното страни, които поддържат посолство в Кабул, откакто талибаните завзеха страната преди повече от година. Въпреки че Москва не признава публично държавното управление на талибаните, тя води диалози с публични лица за съглашение за доставка на бензин и други артикули.

Бомбеният атентат е последният от поредицата набези в цялата страна, която предходната година беше завладяна от талибански бунтовници, свалили последното подкрепяно от Запада държавно управление. В петък при гърмеж на голяма бомба пред джамия починаха няколко цивилни и един върховен проталибански свещеник, който тази година прикани да бъдат обезглавени тези, които извършат и " най-малкото деяние " против държавното управление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР