В Афганистан са създадени групи от бойци на "Ислямска държава",

...
В Афганистан са създадени групи от бойци на "Ислямска държава",
Коментари Харесай

Ислямска държава излиза от Близкия изток

В Афганистан са основани групи от бойци на "Ислямска страна ", откъдето те вършат опити да правят терористични набези против Русия, съобщи през днешния ден шефът на съветската Федерална работа за сигурност Александър Бортников при откриването в Краснодар на заседание на ръководители на служби за сигурност от 74 страни, съобщи ТАСС.

Той сподели, че след провалите си в Сирия и Ирак терористите от "Ислямска страна " целеустремено излизат от рамките на Близкия изток с желание да основат нова терористична мрежа в света. По думите му те се концентрират в "нестабилни райони за да основат нови огнища на напрежение и въоръжени спорове ". Най-интензивно това става в Афганистан, откъдето терористите могат да проникват в Централна Азия, Иран, Китай и Индия, а също и в Русия, акцентира Бортников.

Като доказателство за опитите за основаване на нова световна терористична мрежа шефът на Федералната работа за сигурност уточни "характера и обширната география " на последните терористични набези. Той означи, че жертвите на терористични офанзиви в Афганистан, Сирия, Иран, Ирак, Египет, Мали, Турция, Русия, Англия, Испания, Швеция, Финландия и в други страни наброяват стотици.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР