В 8 сутринта ET днес SpaceX ще отвори 20-минутен прозорец

...
В 8 сутринта ET днес SpaceX ще отвори 20-минутен прозорец
Коментари Харесай

Гледайте излитането на Starship на SpaceX за втория си напълно интегриран тестов полет

В 8 сутринта ET през днешния ден SpaceX ще отвори 20-минутен прозорец за изстрелване за втория по рода си изцяло интегриран тестов полет на Starship. Ако всичко върви добре по време на процедурите преди полета и в случай че времето спомага, тогава ще забележим галактическия транспортен съд на компанията да направи нов опит да доближи космоса. SpaceX приключи първото изцяло интегрирано изстрелване на Starship през април. Въпреки че се смяташе за триумф, компанията не съумя да извърши всичките си цели и трябваше съзнателно да взриви галактическия транспортен съд, откакто двете му степени не съумяха да се разделят.

В резултат на този случай Федералното Авиационната администрация (FAA) приземи Starship, до момента в който управляващите организираха следствие. Те разкрили, че детонацията е разпръснала парчета върху 385 акра земя, предизвикала е дъжд от пулверизиран бетон върху зони до 6,5 благи северозападно от площадката и е провокирала горски пожар в държавния парк Бока Чика. FAA изиска от SpaceX да направи 63 коригиращи дейности, преди да може да даде позволение на компанията да лети още веднъж със своя галактически транспортен съд за многократна приложимост.

SpaceX сподели, че този полет ще дебютира с няколко промени, които е внедрил заради случилото се по време на първия тестов полет на Starship. Те включват нова система за делене на гореща степен, нова електронна система за ръководство на вектора на тягата (TVC) за мотори Super Heavy Raptor, подсилвания на основата на подложката и водно охлаждан железен дефлектор на пламъка.

На живо на компанията излъчването на изстрелването стартира в 7:24 сутринта ET на неговия уеб страница и на X. Ако стадиите на Starship съумеят сполучливо да се разделят този път, горната му степен ще прелети през планетата, преди да падне край крайбрежията на Хавай.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР