В 8:30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу

...
В 8:30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу
Коментари Харесай

ВМРО с протестна акция пред НС срещу промените в Изборния кодекс


В 8:30 ч. пред Народното събрание Вътрешна македонска революционна организация провежда акция против безпринципната и рискова проверка на изборните правила, които „ новите “ депутати имат намерение да гласоподават и на второ четене тази седмица. След като при „ кардиналната смяна “ на Правилника на Народното събрание, по предложение на Демократична България, народните представители си гласоподаваха нарастване на заплати те с 25% и действително направиха допустимо месечното им заплащане да доближи и надвиши 10 хиляди лв., те посегнаха безпринципно и някои съществени постулати в изборното право на България, споделят от Вътрешна македонска революционна организация.

В петък в цялостно единодушие представителите в 45-ото Народно събрание одобриха отпадането на броя секции в страните отвън Европейски Съюз, с което върнаха водещата роля на етническата партия Движение за права и свободи и Ердоган в българския политически живот. Приеха на първо четене и изцяло популисткото и рисково за демокрацията, за правото на персонален избор и тайната на вота гласоподаване по пощата. Днес в Народно събрание в правната комисия „ Демократите “, „ Мутрите “ и хората на Слави преднамерено лишиха правото на Вътрешна македонска революционна организация да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се поставя като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото Народно събрание не си го позволихме по отношение на Демократична България, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и почтени правила на осъществяване на изборите.

Новите лица на българския парламентаризъм обаче явно схващат много повратно избора на народа и с прям реваншизъм вървят към нещо доста рисково – диктат в името на личното си политическо оцеляване.

Какво следва оттук насетне – анулация на член 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми.

Това, госпожи и господа, не е народна власт, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР