В 55 училища в седем области на България вторник (28

...
В 55 училища в седем области на България вторник (28
Коментари Харесай

Неучебен ден за 55 училища у нас във вторник заради лошото време

В 55 учебни заведения в седем области на България вторник (28 ноември) ще бъде неучебен ден поради усложнената конюнктура - непроходими пътища, липса на ток, пресечен интернет, скъсани жици и други. В други 17 учебни заведения е оповестено образование от разстояние в електронна среда, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Въвелите онлайн образование учебни заведения са на територията на област Добрич - в общините Балчик, Тервел и Крушари. В други 13 просветителни институции в региона е разгласен неучебен ден.

Общо 13 учебни заведения остават затворени в област Търговище на следващия ден. Те са в общините Омуртаг, Антоново и Опака.

В област Разград неучебен ден е разгласен в 11 учебни заведения в общините Кубрат и Завет.

Общо 10 са затворените учебни заведения в Ловешка област. Те са в регионалния център Ловеч и в общините Луковит и Угърчин.

В област Видин неучебен ден е разгласен в две учебни заведения - в Чупрене и Горни Лом.

Едно затворено учебно заведение има в град Враца, както и в село Порой, община Поморие.

В София-град един Център за специфична просветителна поддръжка минава към онлайн образование.

Списък с образователни заведения, за които все още вторникът е разгласен за неучебен, е оповестен в уеб страницата на МОН.

Учениците от над 280 учебни заведения в тринадесет области на страната не учат през днешния ден поради усложнената конюнктура - липса на ток, пресечен интернет, скъсани жици, непроходими пътища и други. Решенията за това бяха взети в неделя от регионалните спешни щабове, регионалните шефове и кметове на общини.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР