В 48-ят парламент няма да присъстват две от знаковите лица

...
В 48-ят парламент няма да присъстват две от знаковите лица
Коментари Харесай

48-ят парламент без д-р Хасан Адемов и проф. Георги Михайлов

В 48-ят парламент няма да участват две от знаковите лица в родното опазване на здравето – дългогодишните депутати доктор Хасан Адемов и проф. Георги Михайлов, излиза наяве от окончателното решение на ЦИК.

Д-р Адемов водеше листата на Движение за права и свободи в 25 МИР София, а проф. Михайлов беше лидер на листата на Българска социалистическа партия в Кърджали и втори в листата в Благоевград.

Народното събрание, чиято първа сесия ще бъде открита на 19-ти октомври, ще е извънредно оскъдно откъм медици.

В парламентарната група на ГЕРБ са някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов, доцент Лъчезар Иванов, началникът на Отделението за анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ) на смолянската болница доктор Красимир Събев в Смолян и лекарят-анестезиолог доктор Иван Червенков.

В групата на „ Продължаваме промяната “ са доцент Антон Тонев, началникът на кабинета на здравния министър проф. Асена Сербезова доцент Васил Пандов и фармацевтката Йорданка Костадинова.

От Движение за права и свободи в Народното събрание влизат доцент Джевдет Чакъров и експертът по Рехабилитация и енерготерапия Юсеин Вейселов, от „ Демократична България “ – доктор Александър Симидчиев, а от „ Български напредък “ - доктор Николай Благоев, който обаче се е отказал от медицината и сега се занимава с бизнес.

Така от 240 депутати едвам 10 са с здравно обучение. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР