В 47-ото Народно събрание няма ясно мнозинство, което да успокои

...
В 47-ото Народно събрание няма ясно мнозинство, което да успокои
Коментари Харесай

Експерт: Правителство в настоящия парламент изглежда като мисия невъзможна

" В 47-ото Народно заседание няма ясно болшинство, което да успокои страната след рухването на държавното управление. Правителство в сегашния парламент наподобява като задача невъзможна и това ни изпраща на избори през есента ", предвижда пред БНР Елена Дариева от организация " Насока ".

Тя посочи, че пъзелът, който ще би трябвало да се подреди след предварителния избор, наподобява не по-малко комплициран от днешния:

" Изборите през есента няма да излъчат ясно болшинство.... В по-силна позиция в предизборната конкуренция влизат " Продължаваме промяната ", защото от партия, която не можеше да се оправи с множеството рецесии, сега са със статут на жертва на статуквото. На " Демократична България ", дружно с Политическа партия, им нарастват възможностите за добър избирателен резултат. ГЕРБ се утвърди като национална партия със постоянни структури и електорат. Движение за права и свободи също имат явен електорат и устойчиво посланичество. Българска социалистическа партия е в сложна обстановка. Тя сигурно не желае да върви на избори. Ерозията, която се следи от пролетта при " ИТН " не допуска нищо положително в електорален проект за тази групировка ".

" Партията на Стефан Янев " Български напредък " получава удобни данни от последните социологически изследвания ", уточни Дариева.

" Възраждане " беше във прогресивен тренд, само че занапред ще би трябвало да изясни на гласоподавателите си един митинг, на който бяха един до друг с поддръжниците на Движение за права и свободи. Напускането на Елена Гунчева слага доста въпросителни. Тя изнася информация за връзката в партията и парламентарната група, която е много нелицеприятна и стряскаща ", разяснява тя.

Елена Дариева посочи, че парламентарните диспути по вота на съмнение на държавното управление не са били толкоз върху самия избор, а са препращали към идните предварителни избори.

" Не можем да чакаме висока изборна интензивност, а от това печелят партиите с твърди ядра ", акцентира анализаторката и уточни, че всеки, който е протегнал ръка на Изборния кодекс директно преди избор, в следствие търпи вреда от това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР