В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция

...
В 343 населени места съществуват данни за необичайно активна миграция
Коментари Харесай

Съмнения за изборен туризъм в 343 населени места, проверяват регистрациите по настоящ адрес

В 343 обитаеми места съществуват данни за извънредно дейна миграция в последната година на жители с изборни права във въпросните обитаеми места. Това съобщи на брифинг министърът на районното развиване Андрей Цеков.

" Става въпрос за миграция, която трансформира електоралния баланс и състав на обитаемото място и основава подозрения дали не става въпрос за избирателен туризъм ", посочи той.

Това е посочила инспекция, предоставена от Цеков на ГРАО, на осъществените през последната година регистрации по сегашен адрес, на подадените заявки за гласоподаване по сегашен адрес все още на приключване на периода за тяхното подаване. 

По закон в тридневен период би трябвало да бъдат образувани комисии по места, в които да влязат представители на Министерство на вътрешните работи, регионалната и общинската администрация и ГРАО, които да ревизират новите регистрации и да открият дали има престъпление.

Министър  каза, че има необикновен брой новорегистрирани лица във въпросните общини, които са най-вече дребни обитаеми места. От компетентността на регионалните шефове и на кметовете на общини е да подхващат последващите дейности. Министърът уточни, че чака дейности от регионалните шефове и персонално ще се поинтересува дали до тях е достигнал писмен сигнал за осъществената инспекция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР