В 3,5-инчовия формат на Ultrastar DC HC550 са вградени цели

...
В 3,5-инчовия формат на Ultrastar DC HC550 са вградени цели
Коментари Харесай


В 3,5-инчовия формат на Ultrastar DC HC55


В 3,5-инчовия формат на Ultrastar DC HC550 са вградени цели 9 плочи
(снимка: Western Digital)

Нов корав диск на Western Digital предлага впечатляващите 18 терабайта (TB) за предпазване. Достигането на сходни стойности е резултат от съществени софтуерни постижения, в това число в региона на аеродинамиката и химията. Целта е да се обезпечи оптималната компактност на данните, енергийна успеваемост, надеждност  и от там най-хубава обща цена на владеене.

Моделът Ultrastar DC HC550 употребява няколко новаторски технологии, които разрешават реализиране на неговите рекордно висок потенциал и продуктивност. Една от тях е внедряването на първото четящо рамо с три направления на придвижване , което разрешава още по-прецизно позициониране на главите. По този метод се усъвършенства точността при търсене (особено поради обвързваните с процеса вибрации), както и бързината на разкриване на съответната зона.

Друга иновация е вграждането на цели 9 плочи в 3,5-инчовия формат . Всяка от тях има компактност на предпазване от 1022 гигабита на квадратен инч. Това е допустимо и посредством намаляването на дебелината на някои от съставените елементи – горният похлупак, рамената, печатната платка (с цели 42%) и други Подобреният мотор на шпиндела и лагерите разрешават понижаване на потребяваната при работа сила.

Не по-малко значими са употребяваната технология за енергийно подпомаган магнитен запис (EAMR), която работи в комбиниране с познатата HelioSeal – запълването на вътрешността на диска с хелий вместо въздух, за по-ниско противодействие при въртене. Western Digital към този момент е доставил над 65 милиона диска с HelioSeal.

Ultrastar DC HC550 идва с рейтинг за надеждност от 2,5 милиона часа приблизително време сред отводите . За подсигуряване на данните е планувана опция за самокриптиране.

Ultrastar DC HC550 идва с рейтинг за надеждност от 2,5 милиона часа приблизително време сред отводите
(снимка: Western Digital)

Дискът е подобаващ за приложение в облачни и хипермащабни центрове за данни, за дистрибутирани файлови системи и запазване на обекти с решения като Ceph и OpenStack Swift, както и за Apache Hadoop и разбор на огромни данни.

Реализирана е и отбрана на фърмуера , при която се съхранява предходният облик за подсигуряване на сигурен ъпдейт, при който се прави инспекция за RSA сключване.

По отношение на продуктивността, Western Digital Ultrastar DC HC550 може да се похвали с архитектура на кеша Media Cache Plus, която усъвършенства скоростта при инцидентен запис, както и с 512MB кеш буфер.

Дискът се предлага с 5-годишна гаранция с интерфейси 12Gb SAS и 6Gb SATA от сътрудниците на формалния дистрибутор АСБИС България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР