В 3:00 часа сутринта на 25 Март 2018 г.(Неделя) преместете

...
В 3:00 часа сутринта на 25 Март 2018 г.(Неделя) преместете
Коментари Харесай

Когато другата седмица обърнем времето с 1 час трябва да знаете, че...

В 3:00 часа сутринта на 25 Март 2018 година

(Неделя) преместете часовниците си 1 (един) час напред. Отнася се за живеещите на територията на Република България.

На този ден спим 1 час по-малко.

Съвети за наспиване

За да влезете по-лесно в режим на работа и да се наспите на другия ден – Понеделник, на 26.3 Неделя станете 1-2 часа по-рано от нормалното. Така ще спите 2 – 3 часа по-малко. Това евентуално ще ви накара да заспите по-рано вечерта и по този начин имате по-голям късмет за наспиване за идващия работен / образователен ден.
Спортувайте с цел да се изморите. Така ще можете да заспите по-рано и вероятно да се наспите за другия ден.

 

Европарламентът ще дебатира по тематиката сутринта, след което би трябвало да гласоподава резолюция в 13 ч българско време, оповестиха от пресцентъра на Европейския парламент.

В отговор на цивилен начинания и петиции, които изричат терзания какви ще са последствията за здравето от промяна на времето по два пъти годишно, резолюция на комисията по превоза на Екологичен потенциал приканва Европейска комисия да я отстрани.

За да има резултат този апел обаче, той би трябвало да бъде гласуван и в пленарната зала.

Смяната на времето напролет и есента в страните от Европейски Съюз се ръководи от Директивата на Екологичен потенциал и Съвета по отношение на разпореждания за лятното часово време. Текстът планува да се поддържа обединен часови режим. Не би трябвало да има смяна в часовите зони.

Европа да се откаже от лятното часово време, предложи аргументирано специалистът доцент Радослав Кючуков, учител в Русенския университет, в текст, който “24 часа ” разгласява. Ученият получи поддръжка от Атлантическата цифрова мрежа, а Соломон и Гергана Паси предложиха причините да се дискутират по време на европредседателството на България.

Процедурата за отмята на двойното часово време е много тежка. Ако Европарламентът се сплоти зад резолюция в този смисъл, тогава Еврокомисята би трябвало да направи предложение до страните членки. До отпадане ще се стигне, в случай че всички те одобрят предлагането. Най-големият спор е кое тъкмо време да се избере – лятното или зимното.

Финландия, Полша и Естония са измежду еврочленките, които мощно лобират да се приключи местенето на часовника.

zajenata.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР