В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти,

...
В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти,
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник – 31.01.2022



В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и артикули, съмнителни екзотични предписания, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство обичайните зеленчукови ястия, колкото е допустимо по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто извънредно време за всевъзможни пиршества. Почти цялата храна, която ядем през днешния ден, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вид за този ден би бил недояждане. Дайте отмора на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате доста по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете през днешния ден месо, мазно и пържено, тестени произведения. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата напълно малко количество риба или морски блага. Ястията би трябвало да бъдат печени, варени или задушени. Допустими са млечни артикули.

За да избегнете изкушенията, пробвайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами у дома.

МУСАКА ОТ СПАНАК С МАКАРОНИ

Продукти за 1 порция: 250 г спанак, 20 г олио, 30 г макарони, 20 г (половин глава) лук, 20 г кашкавал, 100 мл мляко, ½ яйце, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Лукът, нарязан на дребно се задушава. Слагат се нарязаните спаначени листа и откакто се позадушат, се ръсят с аления пипер и солта. Залива се с малко вода и се оставя единствено да кипне.

Част от тази примес се изсипва върху тава, от горната страна се поставя слой от сварените макарони, които се попарват с част от мазнината. Между макароните се ръси настърган кашкавал. Върху тях се поставя останалата част от спанака, от горната страна макарони, поръсени с по-голямата част от кашкавала.

Залива се със заливка от разрушено яйце и прясно мляко и се пече.

Любопитно: При фаза новолуние е добре да се направи лунна диета, тъй като в същото време организмът ни доста интензивно извежда нездравословните субстанции от себе си. Приемането на храна, затруднява този развой на изчистване. Трябва да се пият доста течности, да не се употребява храна в продължение на 24 часа от започването на новолунието. Полезни са билковите чайове и прясно изцедени сокове. Ако въпреки всичко ви е мъчно да понесете глада, ограничете се с плодова диета.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР