В 22 училища в Пловдив тази година текат ремонтни дейности.

...
В 22 училища в Пловдив тази година текат ремонтни дейности.
Коментари Харесай

Ремонтират 22 училища в Пловдив

В 22 учебни заведения в Пловдив тази година текат ремонтни действия. От общината дават обещание те да приключат до първия образователен ден. Единствено в учебно заведение „ Любен Каравелов " децата ще стартират образователния развой във втория корпус, защото следва ремонтът на главната постройка да бъде признат от комисия. В същото време някогашна обществена работа в регион „ Западен " става класна стая.

Пловдив

Основно учебно заведение „ Елин Пелин " има потребност от спомагателни класни стаи поради по-големия брой паралелки и прекосяването на едносменен режим. Затова поискали кметството да им даде изоставената близка постройка, в която до скоро се помещавала обществената работа в регион „ Западен ".
Татяна Вангелова, шеф на ОУ „ Елин Пелин ": Тези две стаи са ни нужни, с цел да запазим едносменния режим на работа и от две години нямаме и учителска стая и компютърен кабинет, тъй че те са някаква опция за възстановяване на материалната база.
За реконструкцията са вложени 18 000 лв. от бюджета на учебното заведение. Тоалетните също ще бъдат ремонтирани. Класната стая ще бъде отоплявана с климатик. Ще бъде оборудвана и с шкафчета за децата.
Стефан Байков, шеф на фирмата-изпълнител на ремонта: По техническо задание имаме ободряване на стените, изкъртване, нови плочки в санитарните пространства, нови порти, защото бяха остарели и захабени. Водопровод. Мивки. Нови тоалетни. Настилка тук ще има нова като ламиниран паркет. Таваните отчасти ще ремонтираме.
По проект ремонтът би трябвало да завърши до 5 септември. В новата класна стая ще влязат учениците от 4 клас. Козметично ободряване е претърпял и коридора на първия етаж, където ще бъдат посрещнати бъдещите първокласници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР