В 20 от общо 28 области е издадено предупреждение за

...
В 20 от общо 28 области е издадено предупреждение за
Коментари Харесай

Жълт код за Варна днес

В 20 от общо 28 области е издадено предизвестие за рисково време от първа степен за мощен вятър.

Жълт код е в действие за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Добрич и Варна.

Ще духа мощен запад-северозападен вятър с пориви 19-24 m/s.

Днес ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и ще бъде мощен, тук-там и краткотрайно плевел. Почти безшумно ще остане в югозападните региони от страната. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, в София 15°-16°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра – към 2°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа сдържан, след обяд и вечерта мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР