В 19 страни днес се състояха граждански акции в защита

...
В 19 страни днес се състояха граждански акции в защита
Коментари Харесай

В 19 страни се проведоха акции в защита на Саакашвили, той поиска помощ от Христо Грозев

В 19 страни през днешния ден се състояха цивилен акции в отбрана на експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили, който е в сериозно положение, откакто беше токсичен с тежки метали в грузински затвор.

Граждани показаха поддръжката си за него на манифестации в Австрия, Белгия, България, Англия, Германия, Гърция, Естония, Израел, Испания, Италия, Молдова, Полша, Съединени американски щати, Украйна, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария и Швеция.

Междувременно Саакашвили се обърна за помощ към журналиста от Bellingcat Христо Грозев с отворено писмо, оповестено във Facebook. Експрезидентът счита, че зад отравянето му стои Русия. Той се надява, че Грозев може да наблюдава активността на подозрителни съветски и свързани с Русия придвижвания в Грузия, както и олигархичните схеми сред двете страни.

Пълният текст на писмото:

Скъпи Христо,

Дългогодишен обожател съм на Вашата работа, само че в никакъв случай не бих си помислил, че един ден ще би трябвало да Ви помоля за помощ.

Както може би знаете, авторитетна американска лаборатория и изтъкнат токсиколог от Ню Йорк дефинитивно откриха, че през март тази година съм бил токсичен в пандиза. Истина е, че през март се усещах доста зле, имах висока температура, хрипове, повръщане, щедро изпотяване, главоболие, а COVID-тестовете бяха негативни. Оттогава здравето е влошено. Затворническите управляващи трябваше да ме реалокират в болница, където лекарите незабавно заподозряха отравяне, само че администрацията бавеше (изследванията – б.р.) оптимално, с цел да се изчезнат следите от отравяне от кръвта. За тяхно страдание, доста по-късно отрова от тежък метал беше открита в косата и ноктите ми.

Пиша Ви намерено, защото кореспонденцията ми по този начин или другояче се управлява. Бихте ли разгледали съветски и свързани с Русия придвижвания в Грузия, будещи съмнения? Установен факт е, че военачалник Беседа и други чиновници на ФСБ постоянно идваха в Грузия. Бихте ли разгледали сенчестите и олигархични схеми, настоящи сред Грузия и Русия? Сигурен съм, че има какво да се открие там и това също би било от решаващо значение за спасяването на живота ми.

Наистина Ваш,
Михаил Саакашвили

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР