В 14:00 часа започнаха последните за днес консултации при президента

...
В 14:00 часа започнаха последните за днес консултации при президента
Коментари Харесай

БСП пред президента: Ще положим докрай усилия да има редовен кабинет

В 14:00 часа започнаха последните за през днешния ден съвещания при президента - с представители на " Българска социалистическа партия за България ".

" Българска социалистическа партия, българската левица постоянно е заставала срещу беззаконието, диктатурата, в полза на голямото болшинство от хората, а не на дребни овластени групи ", сподели при започване на срещата президента Радев.

" Двете служебни държавни управления, които назначих, дадоха опция за стабилизация в условия на рецесия, за разкъсване с пороците на предишното, за съставяне на нов вид ръководство от хора с друг политически профил, само че общи цели за бъдещето на България.

Смятам, че методът към сформиране на съдружно държавно управление може да бъде подложен на тази основа, за лъчение на дейно, стабилно, постоянно държавно управление ", добави Радев.



Президентът съобщи, че има вяра, че Българска социалистическа партия ще даде принос свършеното досега да бъде продължено.

Обществото ни е надълбоко разграничено обществено с растящи неравенства и беднотия, вследствие на порочния управническия модел досега, сподели Радев, само че посочи, че се надява, че Българска социалистическа партия ще имат сериозен принос в решаването на тези проблеми, тъй като " новото ръководство има потребност от мощен обществен преподавател ".

За триумфа на бъдещото ръководство е извънредно значим въпросът за законността и справедливостта, сподели още президентът.



Заяви, че казусът в прокуратурата е както систематичен, по този начин и личностен и изиска да знае в каква степен това се споделя от Българска социалистическа партия и какво са подготвени да предложат за решение на този проблем.

От своя страна Корнелия Нинова сподели, че Българска социалистическа партия схваща отговорността, която се чака от тях сега и доста пъти са казвали, че България се нуждае от работещ парламент и постоянно държавно управление.

" Положихме старания и в диалозите в експертните групи и в продължаващите диалози с бъдещите съдружни сътрудници. Дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Разделихме своята работа на две. Спешни ограничения, които незабавно би трябвало да се одобряват, предвид на трите рецесии - икономическа, обществена и здравна, и дълготрайното ни виждане за смяна на досегашния модел на ръководство и за дълбоки промени в разнообразни браншове. Разговорите ни не престават и сега. Ще поставим и до дъно старания да има постоянен кабинет и работещ парламент. За нас най-важно е да стартираме незабавно работа по приемане на бюджета ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.



Нинова съобщи, че най-важното е грижата за хората и да не останат в зимните месеци в сложна обстановка, да се подсигуряват обезщетителни ограничения за увеличените цени, да се направи вероятното от 1 януари да не се подвига цената на тока, да се подкрепи стопанската система, да се стабилизира здравната система. В този бюджет ще се заложат незабавните ограничения.

По отношение на смяната в правосъдната система Нинова сподели, че казусът е систематичен и би трябвало да се лимитират пълномощията на основния прокурор, да се наложи правосъден надзор върху тези актове на основния прокурор, които не подлежат на надзор, да се закрият познавач съда и познавач прокуратурата, да се промени структурата на работа на КПКОНПИ.



По-рано на консултациите Кирил Петков удостовери за завършването на съдружното съглашение на четирите партии и разгласи, че ще има две нови министерства. От ГЕРБ-СДС обявиха, че ще бъдат градивна съпротива и ще показват всички неточности на новото държавно управление. Движение за права и свободи не изключиха да поддържат бъдещия кабинет.

Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР