В 14,00 часа днес пред сградата на Областна администрация –

...
В 14,00 часа днес пред сградата на Областна администрация –
Коментари Харесай

Областна администрация-Варна подкрепи каузата Аз вярвам и помагам

В 14,00 часа през днешния ден пред постройката на Областна администрация – Варна на ул. " Преслав “ 26 бе инсталиран емблематичният железен резервоар " Сърце “ за събиране на пластмасови капачки. По този метод Областна администрация – Варна дава израз на поредната си институционална поддръжка за обществено значимата и виновна идея на акцията " Аз имам вяра и оказвам помощ “.

През тази година благотворителната акция " Аз Вярвам и Помагам “ си слага за цел да събере 500 хиляди лв. за осъществяването на 3 положителни дела:

-Първият в България напълно оборудван мобилен пункт за кръводаряване " Аз Вярвам и Помагам " в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ - Варна.

- Втората Детска /неонатална/ кола за спешна помощ " Аз Вярвам и Помагам " в помощ а хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ " Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна "

- Закупуването на здравна инсталация и съоръжение за отделението по Детска хирургия в МБАЛ " Св. Анна - Варна ", където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

С поддръжката на хиляди българи, самодейността съумя да обезпечи повече от 260 000 лв..

Владислав Николов, основател и ръководител на акцията " Аз имам вяра и оказвам помощ “ ще бъде специфичен посетител през днешния ден в Областна администрация, а дружно с него чакаме и част от екипа пожарникари подготвили и осъществили снимането на благотворителния календар като част от идеята " Аз имам вяра и оказвам помощ ". На всяка страница на благотворителния " Календар с идея " има професионално снимана снимка с пожарникари от цяла България.

Благотворителна акция " Аз Вярвам и Помагам " е основана през 2015 година Чрез нея се събират капачки за преработване, а със събраните пари се купува здравна инсталация в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология. За 7 години самодейността е събрала над 241 тона капачки, а лечебните заведения са получили 22 типа съвременно съоръжение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР