В 13:30 часа днес е официалното откриване на VII-ия Национален

...
В 13:30 часа днес е официалното откриване на VII-ия Национален
Коментари Харесай

Започва Конгресът на младите гастроентеролози

В 13:30 часа през днешния ден е формалното разкриване на VII-ия Национален конгрес на младите гастроентеролози, който ще се организира в Анатомичната публика на МУ София. В програмата ще вземат присъединяване единствено млади лекари под 35 години, докторанти, специализанти и студенти, които имат интерес в региона на гастроентерологията, като ще показват новаторски научни разработки и клинични случаи. Темите ще покрият болести на горния гастроинтестинален тракт, долния гастроинтестинален тракт, хепатология и жлъчно-панкреатична патология.

Входът е свободен за всички студенти, докторанти и специализанти.

Интересен акцент в програмата са така наречен Tandem Talks, при които млади лекари от разнообразни специалности разясняват едно и също гастроентерологично заболяване, като по този метод способстват за комплексния метод при лекуването.

Организатори на събитието са Катедрата по гастроентерология към Медицински университет - София, Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ и Асоциацията на младите гастроентеролози.

От „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ напомнят, че първият Конгрес на младите гастроентеролози се организира по самодейност на младия гастроентеролог доктор Радислав Наков, който, за жалост, остана вечно на 32 години. Днес неговите сътрудници и най-много доктор Иван Лютаков от Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, не престават традицията в провеждането на събитието, означават от болничното заведение.

На фотографията: доктор Иван Лютаков
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР