В 126 секции гласуват сънародниците ни във Великобритания. Активността остана

...
В 126 секции гласуват сънародниците ни във Великобритания. Активността остана
Коментари Харесай

Ниска избирателна активност във Великобритания

В 126 секции гласоподават сънародниците ни във Англия. Активността остана относително ниска през целия избирателен ден, който към момента не е завършил. Той продължава до 22.00 часа българско време.

Гласуването протича умерено. Активността е много по-ниска, спрямо предишните избори, когато гласоподаваха 34 000 души, които са едвам 10% % от всички българи с право на уседналост на Острова.

Една от аргументите за ниската интензивност може да се търси в трафика, тъй като през днешния ден имаше транспортна стачка. В Лондон пък е годишният маратон.

В началото на изборния ден 25 от секциите не съумяха да отворят в точния момент, защото членовете на комисията не се явиха. Те бяха сменени от запаси.



Българското посолство отвори в 6.30 сутринта. Изборните комисии се събират пред четирите секции на посолството. Нужен е кворум, с цел да се разпечата вратата. В тази секция това се случва в точния момент.

Изборният ден в секция 1 в Лондон стартира. В прилежащата обаче има леко закъснение, което се преодолява.

Организацията на изборите на Острова включва доста доброволци, които сами наемат пространствата за секциите.

" Ако има нещо, което желая да пожелая, е да не влезем в символиката на българската сентенция за планината, която родила мишка, тъй като напъните, които са положени, публичният запас който е обособен в действителност е колосални ", сподели посланикът ни в Кралството Марин Райков.

В късния следобяд в Баркинг очевидно има повече хора. В съпоставяне с предходната година обаче и в тази секция ползата към изборите е по-слаб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР