В 11:55 ч. българско време от космодрума Байконур в Казахстан

...
В 11:55 ч. българско време от космодрума Байконур в Казахстан
Коментари Харесай

Руският филмов екип излетя към МКС

В 11:55 ч. българско време от космодрума Байконур в Казахстан излетя галактическият транспортен съд " Союз МС-19 " с първия кино екип, който ще снима в околоземна орбита. Актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко са в компанията на космонавта деец Антон Шкаплеров, за който това е четвъртият полет в космоса. " Союз МС-19 " ще направи бърз полет до МКС (Международната галактическа станция) в границите на две обиколки на Земята (около 3 часа).

По проект скачването на " Союз МС-19 " със станцията е планувано за 15:12 ч. българско време. Събитието ще бъде предавано по, като директното предаване ще стартира в 14:30 ч.

Тримата ще бъдат просрещнати от екипажа на Експедиция 65 в състав Томас Песке от ЕКА (Европейската галактическа агенция), астронавтите на НАСА Марк Ванде Хей, Шейн Кимброу и Меган Макартър, съветските космонавти Олег Новицки и Пьотр Дубров, както и Аки Хошиде от Японската организация за аерокосмически проучвания. Пересилд и Шипенко ще прекарат 12 дни на галактическата станция, като през това време ще вършат фотоси за предстоящ филм, озаглавен “Вызов ” ( " Предизвикателство " ).

Филмовото дуо ще се завърне на Земята на 17 октомври на борда на " Союз МС-18 " дружно с Олег Новицки, който се намира на МКС от месец април.

Още за кино лентата и за неговото основаване можете да прочетете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР