В 10-километровата зона около огнищата на чума по дребните преживни

...
В 10-километровата зона около огнищата на чума по дребните преживни
Коментари Харесай

Оперативният щаб срещу чумата забрани обществени прояви в заразената зона

В 10-километровата зона към огнищата на чума по дребните преживни животни се анулират публичните прояви с огромно скупчване на хора, реши оперативният щаб за справяне с разпространяването на заболяването към държавното управление, съобщи Българска национална телевизия

Вчера жива верига в странджанското село Шарково препречи пътя на ветеринарите, които не можаха да умъртвят последните 400 овце и кози в селото. С протестиращите се срещна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и депутати от партията, които подадоха сигнал до прокуратурата против умъртвяването на животните.

В назначения от премиера действен щаб влизат министрите на вътрешните работи и на земеделието, шефовете на ДАНС и на организацията по храните, регионалните шефове на Бургас и Ямбол.

Утре те възнамеряват среща с представители на парламентарните групи, с цел да " изчистят подозренията към случаите със болест при животните и да се показа цялостната картина на обстановката ".
Щабът реши да ускори инспекциите за транспорт на храни по граничните пунктове и инспекциите на колите. Министерството на районното развиване и пътната организация ще почистват ежедневно местата в 10-километровата зона преди граничния надзор.

България е първата страна в Европейски Съюз, наранена от рисковото заболяване. Днес тук дойде делегация европейски ветеринари, която ще ревизира по какъв начин се извършват ограниченията за очистване на болестта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР