Уволняват лекарката от Спешния център във Враца, която снощи се

...
Уволняват лекарката от Спешния център във Враца, която снощи се
Коментари Харесай

Уволняват лекарката на градус, спасявала починалото 3-годи...

Уволняват лекарката от Спешния център във Враца, която нощес се отзова на сигнала за злополуката, при която почина 3-годишно дете, измежду като стана ясно, че тя е била под въздействие на алкохол.

Резултатът от теста с дрегер, посочил, че тя е " на градус ". Д-р Димова обаче отказала да ѝ бъде изработен кръвен тест.

От Спешния център обявиха, че ще вземат фрапантни ограничения по отношение на нея, а изпълнителна организация " Медицински контрол " ще извърши инспекция на центъра. А под управлението на Окръжна прокуратура - Враца се води следствие за нарушение на разпоредбите за придвижване, довело до гибел на дете и телесни повреди на повече от едно лице.

От здравния център обявиха, че лекарката ще бъде уволнена, заяви Българска национална телевизия. При злополуката нощес, колата на фамилията излязла отвън пътното платно и се обърнала. Вследствие на случая умира возещото се на задната седалка 3-годишно дете, а майка му е била превозена в болница в тежко положение с заплаха за живота.

Водачът на лекия автомобил е тестван за приложимост на алкохол и опиати, резултатът е негативен. А тестът на лекарката е направена с дрегер, тъй като е отказала кръвно проучване. Резултатът - позитивна проба за алкохол по време на нощното си дежурство в незабавния център във Враца.

" Да, взета е проба за алкохол, резултатът е позитивен и с този резултат е осведомено управлението на незабавния център. Подробности ще научите от незабавния център ", съобщи Красимир Василев - представител на ОДМВР, Враца.

" Аз в никакъв случай не съм очаквала такова нещо от доктор Димова. Бяха известена, че е отказала проба, оказа се, че нощес ѝ е изработен дрегер, за който аз бях известен към 10 часа тази заран от ОД на Министерство на вътрешните работи. Ще подходя с цялата суровост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена ", съобщи доктор Галина Лещарска - шеф на Центъра по незабавна здравна помощ във Враца.

Пробата е направена по гледище на бабата на починалото дете, откакто видяла, че доктор Димова била във очевидно нетрезво положение.

" Излиза несъответстваща и ми споделя: " Детето е умряло и нищо не може да създадем ". Аз ѝ споделям: " Госпожо, вие сте пияна, видях още долу, като дойдохте на самата злополука, вие сте несъответстваща ", споделя Капка Станева - баба на детето.

Обвиненията на околните са и за това, че е имало закъснение при идването на колите за спешна помощ. От незабавния център отхвърлиха.

" Това са 5 минути за едно отдалечено място отвън града. Реагирано е професионално и детенцето е било извадено и подадено на дежурния доктор без всевъзможни витални индикатори. Втората кола за спешна помощ излиза 10 минути след първата, сподели доктор Галина Лещарска.

Тежко остава положението на майката на детето. От нощес е на изкуствено дишане.

" Снощи е била призната в реанимация, откакто е била сложена на изкуствена белодробна вентилация от дежурния сътрудник още в спешно-приемно поделение. Дрениран е двустранно белият дроб. Има данни за фрактура на много ребра и много прешлени ", изясни доктор Ростислав Стефанов от врачанската болница.

Очаква се резултатът от аутопсията на 3-годишното дете, която ще даде изясненост дали гибелта е настъпила минути след трагичния случай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР