Уволниха директора на дирекцията по безопасност на храните в Добрич.

...
Уволниха директора на дирекцията по безопасност на храните в Добрич.
Коментари Харесай

Уволниха шефката на БАБХ Добрич

Уволниха шефа на дирекцията по сигурност на храните в Добрич.

Във връзка с повдигнато обвиняване за закононарушение по работа, шефът на Областната дирекция по сигурност на храните - Добрич доктор Розалина Брайкова е отстранена от служба, оповестяват от пресцентъра на БАБХ. От там напомнят, че против доктор Брайкова е формирано дисциплинарно дело по отношение на обвиняване за причиняване на финансови загуби, пропуснати изгоди и неимуществени вреди на юридическо лице, както и за уронване на престижа на Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/.

За шеф на Областната дирекция в Добрич е избран краткотрайно да извършва длъжността доктор Даниел Денев. Това стана със заповед на изпълнителния шеф на Агенцията по храните доктор Дамян Илиев.

Припомняме, в понеделник бяха повдигнати шест обвинявания против уредника на така наречен "суджук гейт " депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Той е изнудвал предприемач от Добрич за 4 т суджук.

Докато разследвали Мартинов, от прокуратурата открили, че Брайкова на 13 юли 2017 година, в качеството си на шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Добрич е нарушила служебните си отговорности. Тя е издала Заповед за прекъсване на употреба на обект на сдружение, за да аргументи щета.

Срещу Брайкова е формирано дисциплинарно дело по отношение на обвиняване за причиняване на финансови загуби, пропуснати изгоди и неимуществени вреди на юридическо лице, както и за уронване на престижа на Българската организация по сигурност на храните.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР