Уволненията в Булгаргаз са незаконни. Това заяви бившият министър на

...
Уволненията в Булгаргаз са незаконни. Това заяви бившият министър на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Уволненията в Булгаргаз са незаконни

Уволненията в " Булгаргаз " са противозаконни. Това съобщи някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова.  

" Този мандат се приключва при избрани от закона случаи. Тук не става въпрос за такива случаи, а за това, че сме очевидци на една безпощадна вълна и преодоляване на основни позиции в енергетиката ", сподели Петкова пред BTV.  
Цялата бюджетна комисия е под карантина след съвещанието с Теменужка Петкова
Двама души от парламентарната комисия по " Енергетика " и всички лица, участвали на комисията по " Бюджет и финанси " са сложени под ка...
Прочети повече
Според нея в тази ситуация става въпрос за конфликт на лобита.  

" Аз няма да се изненадам в случай че идната стъпка е обвързвана с това по веригата да се върнат така наречен медиатори. Това ще докара и до повишаване на междинната цена на природния газ и хората и бизнеса доста скоро ще усетят това ", сподели Петкова.  

По думите ѝ, в случай че това е смяната, която беше обещана, то " нищо положително не чака България ". По-рано енергийният министър Александър Николов разяснява, че освобождението на управлението на " Булгаргаз " е резултат от инспекцията, стартирана от БЕХ преди няколко седмици.

Според енергийния специалист Иван Хиновски промяната на управлението на " Булгаргаз " е акт, който би трябвало да отстрани всички спънки по импорт на по-евтиния азерски газ.
ДАНС също не съумя да открие подписаната от ГЕРБ пътна карта с " Газпром "
Държавната организация за национална сигурност (ДАНС) също не е съумяла да открие пътната карта за развиването на газопреносната мрежа, която...
Прочети повече
" Имаше странна непримиримост да не внасяме цялото количество на ниска цена газ ", разяснява той пред BTV. По думите му вторият значим резултат е да се спре реекспорта на българските количества на ниска цена азерски газ. " Третото и доста значимо - предстоят договаряния с " Газпром " за нов интервал на договаряне на импорт на съветски газ ", сподели Хиновски.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР