Уволненият главен архитект на Община Варна Виктор Бузев е върнат

...
Уволненият главен архитект на Община Варна Виктор Бузев е върнат
Коментари Харесай

Главният архитект на Варна е уволнен незаконно?

Уволненият основен проектант на Община Варна Виктор Бузев е върнат на работа . Върховният административен съд постанови, че уволнението му е непозволено . Това правосъдно решение удостоверява определението на Варненския административен съд и е дефинитивно.

В решението е записано още, че Общината би трябвало да заплати разноските по делото в размер на 1000 лв. , предадоха от „ Българска национална телевизия “. Припомняме, че през април 2023 тогавашният кмет на Варна Иван Портник изиска оставката на основния проектант поради слагането на преместваеми обекти в комплекс „ Хоризонт “ .

След като Виктор Бузев отхвърли да я подаде, той беше уволнен и против него беше формирано дисциплинарно произвеждане . Като претекст за отстраняването на Бузев бяха посочени незаконосъобразни дейности и липса на визия за развиването на града.

Архитект Бузев апелира заповедта на кмета , а откакто съдът постанови в негова изгода, общинската администрация на собствен ред апелира решението за връщането му. След окончателната присъда се чакат реакциите на двете страни.

Водородният превоз: Екологично бъдеще за градската подвижност

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР