Уволнените вече полицаи Георги Малински и Любка Гечева отиват на

...
Уволнените вече полицаи Георги Малински и Любка Гечева отиват на
Коментари Харесай

Двама полицаи с тежки обвинения, заради французин, загинал в ПТП на връщане от Банско

Уволнените към този момент служители на реда Георги Малински и Любка Гечева отиват на съд за присъединяване си в трагичния случай на Околовръстното шосе в София от есента на предходната година, когато пийнал водач блъсна и умъртви френски екскурзиант.

От прокуратурата оповестиха, че са внесли обвинителния акт против някогашните униформени, които ще дават отговор за получен рушвет, за длъжностно закононарушение и за това, че не са се притекли на помощ на потърпевшите.

Загиналият френски екскурзиант Лоран Пети се е прибирал със брачната половинка си от отмора в Банско. По пътя към летището обаче колата им беше свиреп ударена от пияния Димитър Любенов, при което 64-годишният французин умря, а брачната половинка му беше в болница.

Установено беше, че Любенов е карал автомобила си Порше „ Панамера “ със 195 км/ч при ограничаване от 80 км/ч и с 1, 73 промила алкохол в кръвта. Той бил на празненство и желал да полазва компания, предоставяща услугата „ Дринк енд драйв “, само че водач не се отзовал и Любенов самичък си тръгнал с автомобила си.

След това е бил спрян за инспекция и дал 200 лв. на Малински, с цел да не го тества за алкохол, да не го задържи за 24 часа и да не рапортува в районното ръководство. Вместо това униформеният и колежката му ескортирали Любенов, като служителите на реда бяха снимани от камери да следват колата му. Самият Любенов също удостовери, че е дал 200 лв. на служителите на реда, с цел да не го глобяват.

Двамата униформени са станали очевидци и на злополуката, само че вместо да останат на място, да окажат помощ на потърпевшите и да документират случая, те карали километър на заден ход, с цел да се отдалечат от мястото.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР