Уволнението на Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната консолидационна

...
Уволнението на Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната консолидационна
Коментари Харесай

Икономическият министър за скандала в ДКК: Старият екип защитава непрозрачния модел

Уволнението на Ваня Караганева като изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания е „ последна борба “ на остарелия екип на мегаструктурата в опит да се отбрани досегашния непрогледен модел на ръководство и по тази причина ще бъде поискана оставката на тримата членове на Съвета на шефовете. Това съобщи в изявление за bTV икономическият министър Даниела Везиева.

Вчера вечерта на уеб страницата на ДКК беше оповестено, че Караганева, назначена по време на служебното държавно управление, е уволнена поради голям брой позволени от нея нарушавания. „ Няма нищо декларирано като незаконосъобразен акт на изпълнителен шеф. Комуникира се рамково съглашение, което следва да се промени с друго сдружение без подобен контракт да е подписан, без какво и да е материални последствия да са настъпили “, означи на собствен ред Везиева.

Тя добави, че през последните месеци е имала голям брой срещи със Съвета на шефовете, само че „ по никакъв метод “ не са били повдигани всички проблеми, за които се приказва във вчерашното известие.

Министърът уточни, че съгласно специалистите в министерството решението за уволнението е незаконосъобразно: „ Свикват тримата представители на Съвета на шефовете съвет без да уведомят останалите, което е нарушаване на всички правила, на Устава и на законовите състояние за метода, по който се привиква Съвет на шефовете. Няма разгласен дневен ред, няма оповестено място “. Уволнената също е научила от уеб страницата на ДКК за решението.

По думите на Везиева офанзивата против Караганева е била „ готова “ авансово. „ Г-жа Караганева е споделяла какво вижда, внесла е на предния Съвет на шефовете предложение за смяна на административната конструкция на ДКК. Според мен това е отговорът на това предложение “, разяснява Даниела Везиева.

Тя акцентира, че и по време на двете служебни държавни управления през тази година е имало опити за разговор с членовете на Съвета на шефовете на ДКК, само че „ от другата страна сме срещали единствено опозиция и отвращение да се работи “.

Затова и в този момент е разпоредена инспекция за това дали написаното от през вчерашния ден дава отговор на истината. След нея Везиева ще изиска оставките на членовете на Съвета на шефовете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР