Уволнената вече заместничка на кметицата на Младост Десислава Иванчева -

...
Уволнената вече заместничка на кметицата на Младост Десислава Иванчева -
Коментари Харесай

Заместничката на Иванчева иска на свобода

Уволнената към този момент заместничка на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева - Биляна Петрова, прави през днешния ден следващ опит да излезе на независимост. Това удостовери пред Клуб Z адвокатката й Ирен Савова.

Адвокатите й желаят от Специализирания углавен съд да я освободи, откакто тя е непроменяемо в ареста от задържането с 56 000 белязани евро на 17 април и към този момент две инстанции отхвърлиха да пуснат Петрова.

Петрова е в ареста по тежкото обвиняване за дипломиран рушвет в изключително огромни размери, което планува от 10 до 30 години затвор. Именно това е и главният мотив на съда непрестанно да оставя зад решетките двете дами и посочения за помощник Петко Дюлгеров, макар че имат чисто правосъдно минало и непрекъснат адрес. При предходните ограничения за неотклонение Петрова изтъкваше, че е майка на малолетно дете.

Тя бе уволнена атрактивно от новото общинско управление непосредствено в правосъдната зала по време на едно от съвещанията със заповед, която Биляна Петрова отхвърли да разпише.

Самата Иванчева е в затворническа болница, откакто съдът неколкократно отхвърли да я пусне с по-лека мярка за неотклонение. Тя от време на време върви на проучвания поради проблеми с образувание на щитовиндната жлеза и поради мечтаната от нея ин витро процедура (по данни на поддръжниците й, б.р.), само че след това се връща в ареста.

Съдът отхвърли да освободи и Петко Дюлгеров, който съгласно прокуратурата е посредничил при подкупа и бе арестуван с комисион от 20% - 14 000 евро. Той пък има проблеми с очите.

Както Клуб Z писа, през вчерашния ден в София имашо малоброен митинг в поддръжка на двете. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР