Уволнен началник вероятно ще заеме възловата позиция на зам.-шеф на

...
Уволнен началник вероятно ще заеме възловата позиция на зам.-шеф на
Коментари Харесай

Депутати в шок! Гласят уволнен със скандал началник за зам.-шеф на земеделското министерство

Уволнен шеф евентуално ще заеме основната позиция на зам.-шеф на земеделското министерство на мястото на Цветан Димитров. Става дума за Драгомир Господинов, който през 2013 година бе уволнен от поста шеф на Изпълнителна дирекция по риболовство и аквакултури. Това научи Фрог нюз от източници в Народното събрание.
Депутатите са в потрес от тази вест, тъй като не е загадка, че Господинов се слави като непосредствен до Цветан Димитров, който бе един от отстранените през вчерашния ден поради чумата по животните. Експерти разясняват, че освен това състояние статуквото във ведомството ще се резервира и кадровите рокади, до които властта прибегна поради митингите през вчерашния ден, ще бъдат напълно напразни. Нещо повече, позволява се, че корупционните схеми, за които Фрог сигнализира от години, ще продължат да се ширят. „ Как е допустимо на тази основна позиция, да се поставят хора със съмнителна известност. Това непосредствено удря по обединението “, разясниха депутати.

Припомняме, че до 2011 година Драгомир Господинов е бил зам.-шеф на държавен фонд „ Земеделие “. Това е една от структурите, за които от време на време в медийното пространство излизат сигнали за далавери. След това Господинов е пратен да оглави ИАРА. Оттам, обаче през 2013 година си потегля със скандал. Причината е, че е уволнен от тогавашния аграрни министър Димитър Греков. По същото време излиза отчет на министерство на земеделието, в който остро е разкритикувала работата на Господинов и то в доста аспекти.

Любопитното е, че в деня на уволнението той е сключил контракт с кмета на Созопол Панайот Рейзи за даване на безплатна финансова помощ на общината на стойност 9 милиона и 414 хиляди лв.. Впоследствие излиза наяве, че парите са отпуснати по линия на Европейски Съюз. Докато е на високия пост, от Българска социалистическа партия уличават въпросния шеф, че е пропагандирал на предизборна акция в интерес на Лиляна Павлова. Господинов тогава отхвърли обвиняванията на алените, употребявайки формалния уебсайт на държавната институция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР