Увод без продължение. ( 5/6 Март 01:00 2022г.)Обстановката е същата,

...
Увод без продължение. ( 5/6 Март 01:00 2022г.)Обстановката е същата,
Коментари Харесай

ПУТИН БЕШЕ ПРИНУДЕН ДА СЕ НАМЕСИ. КОГАТО НА КАРТА СЕ ПОСТАВИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА САМАТА РУСИЯ, ТОЙ НЯМАШЕ ИЗБОР

Увод без продължение. ( 5/6 Март 01:00 2022г.)

Обстановката е същата, като акцента е направлението към Уман със съществени боеве под Вознесенк/Первомайск. Ако се овладее този квадрант Одеска област попада в обграждане и се контролира  трасето Киев – Одеса. Моята прогноза е че до утре/вдругиден ще се овладее и настъплението ще спре. Няма да се стига до Уман. И тогава ще се нападна Одеса, по море и суша. Но не незабавно а след понеделник.

ВСУ/УКР опита контранастъпление под Харков, оповестява се за отбиване и загуби в силите на ЛНР. Това нищо не трансформира в стратегически проект. Върви зачистка и местни боеве, върви прегрупирване, натрупа се армия. Интригата е Вознесенск до на следващия ден да се овладее. Това е значимо, тъй като в понеделник е последния рунд от договарянията и тъй като те няма да доведат до нищо, чакам цялостно огромна офанзива по всички посоки. След понеделник, ще се случат най-сериозните боеве в тази акция. Тогава ще има взлом към Киев, Одеса, Мариупол и Харков в случай че през днешния ден не бъде високомерен. И ще забележим в действителност мащабна  война с много жертви. Дано страните се вразумят и не се стига до такава степен.

Аналитика:
Днес Путин ясно сподели, че поставя хикс на страната Украйна в настоящия и тип. Ако се вгледаме деликатно в линията на фронта, линията на придвижване на войските и главните боеве, ще забележим че те изумително съответстват с картата на Новорусия. Затова ще се спре до Вознесенск, а не до Уман, който в тази догадка не е оперативно забавен. Ясно се обрисува бъдещето устройство, то се движи по линията на фронта. ( вж. карта 2) Приднестровието също следва да се включи към бъдещата Новорусия с цел да се реши и този дълголетен проблем. Така териториите ще имат логистична и структурна цялост. Ако не се включи, ще се изтърве исторически късмет.Възможно е и разделянето на три страни: Украйна, Малорусия и Новорусия. (вж. карта 3) Това ще подхожда в най-пълна степен на демографския и народо-психологически профил на популацията. Геополитически е по-добрия избор, тъй като от районна мощ Украйна спада в сан до група редови страни. Третия метод е да се направи федерация с огромна самостоятелност на областите, до степен да се блокира централно взимане на решения. Отбелязвам, че и при трите разновидността Новорусия ще има необикновен статут и ще е компактно закрепена административно и политически към Русия. Ако се одобри този вид, Л/ДНР ще си останат републики в административните им регионални граници. За мен персонално това е минимум преференциалния вид за Русия.Зеленски ще желае 10 милиарда $ от Съединени американски щати и ще получи евентуално от 5 до 8. Парите са официално за хуманитарка и сигурност, само че действително са за организация на пълномащабна партизанска война. Вече се създават проекти за държавно управление в заточение в Полша и се налажда логистиката за работа на Полски хъб, който да стане база за наемници. Наемниците евентуално ще се набират от Близкия изток посредством базата Ет-Танф и посредством Посолства и Неправителствени организации в Европа. Остатъците от тайните служби и нацбати от ВСУ евентуално също ще отидат там както и много от нео нацистите които излязоха към този момент през Молдова и Полша. Тези пари са повече от задоволителни да се образува военна мощ, която би била дори по-боеспособна от сегашната войска на Украйна. Също по този начин ще е база за непрестанно образование и лекуване на нео нацисти и изпращането им назад в Украйна. При подобен финансов запас този хъб в Полша, има действен шир да се трансформира в център за надзор на мокри поръчки и цветни революции в цяла Европа. Там могат да се приберат всички някогашни бойци от Близкия изток, които влязоха като емигранти в Европа и да се образоват бъдещи бойци. Реално се основава неизчерпаема военна мощ посредством която Съединени американски щати би могъл  да  управлява Европа, без да се преценява с правни правила. От друга страна числеността, мащаба и бойната подготовка на тази мощ е задоволителна да пречупи всяка една Европейска страна. Хитро и гадно измислено. Но и  Путин ги разгада.
Важни нюанси:

Руските войски водят война срещу времето. Колкото повече бомби падат, повече се ожесточават настроенията против тези, които донесоха бомбите – т.е против Руснаците. Защото когато бомбата убие съседа ти или те остави без ток, колкото и да им симпатизираш, ти се изнервяш. Логическата връзка в главата на елементарния Украинец е:  Нямаше Руснаци-нямаше бомби -> пристигнаха Руснаците – падат ми бомби…

На елементарния човек е безсмислено да му приказваш за нео нацизъм и истина. Той желае да яде да има работа и да спи умерено. Сега нито едно от тези неща не е налично, а като прибавим и нечовешката агитация на националистическа основа, от ден дневно популацията се обръща от ден на ден срещу Руснаците, изключително в градовете които са под техен надзор. Вече има много случаи на манифестации, единствено за през днешния ден повече от 3 против Руските войски. И приказваме за градове обитаеми с съветско говорещо население и свързани с Русия, не приказваме за бандеровци.

Другият миг е, че в действителност Руснаците се държат доста вежливо с популацията и то им се качва на главата. Обаче на днешния протест попаднаха на милициите на ДНР и те безогледно ги простреляха в краката. Това може да ви наподобява неприятно, само че е верния метод. Защото към този момент няма да основават проблеми, страха ще ги държи по къщите. Само ще ги ненавиждат безшумно, но те и без патрони си ги ненавиждат към този момент,  по този начин или другояче. Е, един е прострелян, за урок. Обаче от позиция на агитация е злополука. Западната и Украинската преса напряко си режеха вените и късаха фланелките до момента в който разправяха по какъв начин ДНР разстрелва хора и бебета по митингите. А на никой не му пристигна на акъла, че през военно време неподчинението и митингите се санкционират със гибел, по целия свят. А тук единствено в крайници и единствено един човек.

Другия значим проблем не е дори тази война и гибелта, която носи. Руската история от последните 200 години изобилства от такива войни. Червените колят белите, белите колят зелените и по този начин нататък, и по този начин нататък. Взаимните убийства сред Руснаци и Украинци не са нещо ново и толкоз ужасно да не може да бъде забравено и простено.  Прочетете да вземем за пример „ Тихия Дон “, прелестна книга на едно равнище с „ Тютюн “ като дълбочина.  А най-добре гледайте екранизирането му, с новия сериал на Сергей Урсуляк, просто е брилянтен. Може би най-хубавия Руски сериал за мен. Та, взаимната история на Руските нации е мъчителна тематика, само че тя е лечима. Трудно, само че лечима.

Истинския проблем е генетичен. Той не може да бъде решен с никаква федерация или положително отношение или приемане в Европейски Съюз и НАТО. Това е нагледно казано базовата концепция че Галицийския шовинизъм би трябвало да победи Одеското славянство. Оттук към този момент залитането по нео нацизма е автоматизирано и Москалите  са по подразбиране врагове. Украинския шовинизъм е заварката която е държавно-образуваща. Като Македонския идентитет. Махнете тази заварка и оставате без страна. Защото с цел да имате страна която е формирана от разнообразни не-еднородни групи, които нямат дълго битие като една общественост, на вас ви би трябвало заварка. Без това лепило, няма да залепите частите в едно цяло.

Именно по тази причина национализма постоянно ще го има и този шовинизъм постоянно ще се трансформира във фашизъм, тъй като с цел да стане държава  и построи нация той би трябвало да се наложи силово. Той би трябвало да ликвидира всякакво инакомислещи и разнообразни, до момента в който не шлифова хората по един шаблон. И тези хора да образуват нация и страна. Но, по време на този цикъл ще умрат милиони. Това е абсолютно и математически закономерно, тъй като имате към 50 милиона, от които най-малко 3-4 ще отпаднат, т.е. ще бъдат избити. И историята на Украинско-Руските връзки го демонстрира и потвърждава неведнъж този проблем.

И Путин прелестно знае и схваща този проблем. Целта на Путин обаче не е да го реши, а да го отсрочи за още 100 години във времето. Защото в този момент имаше по-голяма заплаха. Ядрена. И Путин беше просто заставен да се намеси. Красива причина  е, че войната е поради убийствата в Л/ДНР, въпреки че и аз съм я писал. Да, това е една от причина само че не е главната. Защото в случай че беше съществена причина можеше да се намеси още 14,15 или 16-та година. Путин обаче преглътна тези убийства, точно поради горе описания генетичен  проблем. Но, когато на карта се сложи съществуването на самата Русия, тогава той нямаше избор.

Именно заради гореизложеното, смятам че най-удачния вид е да се раздели на три страни. Защото тогава имаме автохтонна държавна конструкция Галичина която ще е Украйна и ще притъпи национализма, поради своята еднаквост. Няма да има какво да се постанова на някой друг. Държавно-определящите признаци са изпълнени. А когато имаме три страни, дори и да избие този шовинизъм на него ще му би трябвало много време да погълне равна нему като мощ конструкция – Малорусия. Тя ще е буфера. Тоест, по този начин можем или да решим казуса или да му основан натурален контраст който да не му разреши развиване. Равен по мощ и мащаб.

Дали може и да се направи федерация въпреки всичко? Да, може, само че, постоянно ще съществува казуса от идване на власт на националистическо държавно управление, което автоматизирано ще тръгне по пътя на фашизма. Защото това е най-прекия държавно-образуващ път. И отново ще се случи което и в този момент.

И в случай че някой ми възрази и каже: Ама по какъв начин от 90-та години до в този момент си живееха спокойно? Значи може? Ами не, не си живееха спокойно. Затънаха в корупция и държавен разпад, точно поради разнородността и в случай че Русия беше слаба като през 90-те години, отново щеше закономерно да пристигна националистическо държавно управление и да се тръгне по настоящия път, дори и без помощта на Съединени американски щати.

Разликата сред България и Украйна е, че ние тъй като сме  еднородни за 30 години добродушно си умираме, а те стигнаха до фашизъм. След още 30 години подобен тренд ние още повече ще поизмрем а те отново ще стигнат до фашизъм. Защото национализма и фашизма се демонстрират постоянно когато има разпад на държавността. Затова и сега България е радикализирана до степен хората да одобряват тирания, стига страната да се единствено излекува.

Знаете ли какво ще стане в случай че Путин се забави още малко?

Ще получи 40 милиона партизани.

Ако се забави ще ги получи, в случай че реши да анексира ще ги получи, в случай че реши да прави федерация под Руски надзор ще ги получи.

И времето и упоритостите за Руски мир работят срещу Русия. Съединени американски щати вярно са разчели времевата крива и тактиката им  за партизанска война с опорен пункт отвън Украйна е доста добре премислена. Макар и подсказана от Бжежински.

Тук би трябвало да се заложи на генетично лекуване. И човешки пороци, като лакомия и жадност за власт. Затова цепенето на три за мен парира генетичния проблем, а хвърлянето на останалите части на бизнеса и на настоящия ръководещ Украински хайлайф, парира разпространяването. Защото настоящия хайлайф самичък ще скъса всички връзки със Съединени американски щати и всеки различен, който е опасност да му вземе властта от новопридобитата Малорусия.

Кучетата постоянно сами си ядат кокала.

Тодор Ангелов
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР