Увеселителен парк за всички хора, в който могат да се

...
Увеселителен парк за всички хора, в който могат да се
Коментари Харесай

Как един баща построи за дъщеря си увеселителен парк за милиони

Увеселителен парк за всички хора, в който могат да се забавляват и тези със специфични потребности. Това е била фантазията на Гордън Хартман от Тексас, Съединени американски щати. Когато осъзнал, че няма такова място за 12-годишната му щерка, Хартман решил да го сътвори самичък, споделя Би Би Си.

Всичко почнало по време на фамилна отмора. Тогава щерка му Морган, която е аутист, пробвала да сътвори контакт с деца, забавляващи се в басейн, само че те бързо излезли. А казусът заинтригувал Хартман. Според него децата са се махнали, просто тъй като не знаели по какъв начин да реагират при среща с човек със специфични потребности. Хартман и брачната половинка му Маги се пробвали да намерят място за занимания, където и хората със специфични потребности, и останалите да се усещат комфортно.

" Осъзнахме, че такова място не съществува ", споделя Гордън Хартман. Така че през 2007 година Той взел решението да го сътвори самичък. Мъжът, който е някогашен строителен бизнесмен, продал бизнеса си през 2005 година, с цел да основе своя фондация - The Gordon Hartman Family Foundation, неправителствена организация за помощ на хората с увреждания.

 Как един татко построи за щерка си увеселителен парк за милиони
© morganswonderland.com

Увеселителният парк Morgan`s Wonderland отваря порти през 2010 година

Той се простира на повърхност от 25 акра в някогашна кариера в Сан Антонио, Тексас, а построяването му коства 34 млн. $.

 Как един татко построи за щерка си увеселителен парк за милиони
© morganswonderland.com

Тази година е направена и инвестиция от 17 млн. $ за построяването на специфичен воден парк с остров.

За атракционите Хартман се е допитал до лекари, терапевти, родители и хора със и без специфични потребности.

Резултатът е, че паркът разполага със уреди като въртележка, чиито колесници са особено оборудвани по този начин, че да може да се качи инвалидна количка. Една трета от личния състав са хора със специфични потребности.

 Как един татко построи за щерка си увеселителен парк за милиони
© morganswonderland.com

Посетители споделяли на Хартман, че за първи път в живота си са имали опция да се допрян до атракциони като виенско колело, приключенска площадка и влакче.

От отварянето си до момента увеселителният парк е посетен от повече от 1 млн. души от 67 страни. Посетителите с увреждания влизат гратис.

Днес Гордън Хартман споделя, че трима от четирима гости в парка не са хора със специфични потребности. А това съгласно него е тъкмо резултатът, който е желал да реализира – хората да се забавляват дружно и да намерят път към себе си, макар разликите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР