Уверената в себе си свободна личност е нещо прекрасно, няма

...
Уверената в себе си свободна личност е нещо прекрасно, няма
Коментари Харесай

Съвременни митове за правилното възпитание на децата

Уверената в себе си свободна персона е нещо прелестно, няма спор. Но от време на време в търсене на това състояние пренебрегваме доста. Нека да забележим какви неточности (добре - най-малко някои от тях) вършат актуалните родители по пътя към съвършенството.

Мит 1: Детството би трябвало да бъде без ограничавания

Прочели десетки книги известна логика на психиката, както и съмнителни публикации в обществените мрежи, актуалните родители постоянно стигат до крайности. Те безусловно разрешават на детето да прави всичко, което си изиска. В началото възрастните се умиляват от тази близост, с която то блесва в диалозите (като от време на време даже се качва на масата). Но... това идва до гуша в някакъв миг. На всички. Резултатът е, че детето не знае смисъла на " не " и " не би трябвало ".

Мит 2: Щедрите родители са залог за щастливо детство

Все още има родители, които помнят комунизма (или бабите, които гледат децата им, го помнят). И по тази причина купуват играчки на кг. Просто " тогава нямаше ", споделят те. В резултат дребните безусловно са заринати с движимости, а родителите си мислят, че по този метод просто удовлетворяват базовите потребности на детето и му дават идея как да се стреми към " идеала " (пълен с движимости е идеала, не с друго).

Мит 3: Методите за ранно детско развиване са нужни

Напоследък все по-голяма част от младите майки са озадачени от въпроса: " Всичко ли върша по този начин, че детето ми да се развива пълноценно? " И дребното, безусловно с пелените, стартира да учи непознати езици по суперсъвременна методика, както и да чете, преди да е усвоило ходенето на гърне. И да се катери по въже. Ако може.

Мит 4: Детето не би трябвало да се подлага на какъвто и да било стрес. Никога

Според този мит на детето би трябвало да са му спестени всички отрицателни страсти - без значение дали гледа анимация, в която наскърбяват основния воин, домашният любим боледува или мама е просто в неприятно въодушевление.. Ще извършите всичко - ще скриете, ще преглътнете, даже ще излъжете, стига на края всички да наподобяват радостни, все едно са излезли от реклама.

Източник: noviteroditeli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР