Увеличените пари за земеделие през тази година активизираха пазара на

...
Увеличените пари за земеделие през тази година активизираха пазара на
Коментари Харесай

Фермери комасират земите си със парцели на разсрочено плащане

Увеличените пари за земеделие през тази година активизираха пазара на земеделска земя. Фермери от цялата страна търсят преференциални аграрни земи, с цел да уедрят собствеността си и да разширят обработваемите си площи, настояват наблюдаващи на пазара. Това усилва продуктивността и води до по-ефективно и съвременно земеделие, което ще разреши на земеделските стопани да аплайват за дотация по другите европрограми.

Все повече земеделци обаче търсят по-гъвкави схеми за заплащане на мечтаната земя, настояват наблюдаващи на пазара. Част от тях се насочват към профилираните аграрни заеми, а други търсят земя на разсрочено заплащане. Подобна алтернатива предлага „ Агрион “, водач в ръководство на поземлени активи. Тази година сдружението оферира на купувачите извънредно атрактивни и плодородни ниви в цялата страна, които могат да се купят разсрочено за интервал от 3 години, при минимално предплатено заплащане. Купуването на вноски на определената земя е отлична алтернатива, както за огромните компании, които купуват съществено количество земя, по този начин и за дребните производители, които ще имат опция да купят прилежащи имоти и да уедрят земята си, без това да се отрази отрицателно на финансовото им обмисляне.

„ С продажба на атрактивни парцели желаеме да желаеме да дадем опция на повече хора да печелят от развиването на селското стопанство и от притежаването на земеделска земя “, споделиха от Агрион. Пълна информация за размера и местоположението на парцелите, които компанията продава може да се откри на адрес https://www.agrion.bg/bg/zemq/sellingform, на безплатния националния телефон 080011166 или на място, в офисите на компанията. Там купувачите могат да получат безусловно гратис експертни препоръки, правни съвещания и информация за пазара.

Най-много земеделска земя се купува от фермерите, които желаят да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, настояват брокери. Комасацията усилва продуктивността и понижава разноските. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е причина за увеличение на добивите и за насърчаване на селско стопанство с висока добавена стойност. Окрупняването на терени оказва помощ и образуването на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните парцели е много по-висока от междинната за даден район, даже и да се съпоставят терени от едно и също землище, безапелационни са специалистите в сектора.

Земята се отличава с ниска волатилност и висока рентабилност при невисок финансов риск. Тя не се въздейства от политически и стопански процеси и, съгласно специалистите, идващите няколко години цената й ще продължава да се повишава. Покупката на земя може да донесе сигурни приходи на купувачите, в случай че след това решат да я отдават чартърен или аренда. Сметките демонстрират, че при положително обмисляне, при покупката на земеделска земя, доходността може да надвиши 5%, което е доста повече от възвращаемостта при капиталовите фондове или депозитите в банките.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР