Увеличението на цената на газа, естествено, ще се отрази на

...
Увеличението на цената на газа, естествено, ще се отрази на
Коментари Харесай

Иван Нейков: Най-засегнати от инфлацията ще са безработните и работещите бедни

Увеличението на цената на газа, естествено, ще се отрази на цените на стоките, защото огромна част от тях са свързани със цената на синьото гориво, а това ще рефлектира върху хората. Това съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков пред Би Ти Ви. По думите му се „ намираме в обстановка, в която от ден на ден хора ще разчитат на помощ от страната “.

„ Държавата има пари, само че казусът е в потенциала на страната “, счита Нейков.

Мораториумът върху цената на тока, парното и водата няма да е неверно решение, в случай че помогне на част от хората да преживеят по-леко зимата. Ако по-късно обаче имаме шоково повишаване на тока, то той е бил неправилен, счита Нейков.
свързани новини8384на 02.12.202128918на 29.06.2021
Най-засегнати от покачването на цените ще бъдат работещите небогати и безработните, които получават минимална работна заплата. Тежко ще бъде и за пенсионерите, само че при тях ще има обезщетения посредством добавки, предвижда някогашният обществен министър.

" Ние сме не запомнили какво е инфлация, даже преживяхме интервал на дефлация. Двуцифрената инфлация не значи хиперинфлация като през зимата на Жан Виденов. В момента България има повече лостове да управлява тези процеси ", сподели Нейков.

Рекордни равнища на изтеглените заеми у нас – потребителските са нарастнали с 9,5%, а жилищните с 14%
Проблемът е по какъв начин да бъде направено съответно заплащането за труда на нарасналите цени, счита някогашният обществен министър.

България към момента няма принадлежности, с които хората да се насърчат да влагат в личната си подготовка, което да води до растеж в приходите. Повишението на приходите им зависи единствено от размера на минималната работна заплата и желанието и положението на работодателят им, разяснява Нейков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР