Увеличението на борсовите цени на газа в Европа над 2400

...
Увеличението на борсовите цени на газа в Европа над 2400
Коментари Харесай

Експерт обясни защо газът в Европа отново поскъпна рязко

Увеличението на борсовите цени на газа в Европа над 2400 $ за хиляда кубически метра евентуално се дължи на профилактичните работи в Норвегия и на системата, през която се доставя газ от Азербайджан, както и на засилената конкуренция за спот товари на полутечен природен газ (LNG). ) от азиатските вносители, разяснява пред РИА Новости Алексей Гривач, заместник-ръководител на Фонда за национална енергийна сигурност.

Борсовите цени на газа в Европа, съгласно лондонската борса ICE, затвориха търговията в понеделник с покачване от 11,3% и за първи път от 8 март надвишиха 2400 $. Цената на фючърсните контракти за доставка на газ през септември (според показателя TTF) доближи най-много 2420 $ за хиляда кубически метра.

„ Това наподобява се дължи на профилактичните работи, осъществявани в норвежките индустриални уреди и на системата, която доставя газ от Азербайджан, както и на засилената конкуренция за спот товари на LNG от огромни азиатски вносители “, сподели Гривач.

Европейският пазар беше изправен пред газов колапс предходната година. Експертите изясняват възникването му с лимитираното предложение от огромните снабдители, ниските равнища на запълненост на подземните складове за газ (UGS) в Европа и високото търсене на полутечен природен газ в Азия.

Сега Европа продължава да е под напън, най-много заради продължаващото напрежение с доставките от Русия. Износът на съветски газ спадна след началото на военната интервенция в Украйна: доставките по „ Северен поток “ и през украинската газотранспортна система понижиха доста, а през „ Ямал-Европа “ стопираха изцяло.

Средната месечна сетълмент цена на най-близките газови фючърси на ICE, както заяви РИА Новости, е скочила с съвсем 50% през юли - до към 1805 $ за хиляда кубически метра от 1180 $ през юни, до момента в който в средата на предишното лято не е надвишавала 500 $. Такива трайно високи цени не е имало в цялата история на действието на газови хъбове в Европа - от 1996 година

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР